Bereiding
Bereid de couscous volgens de omschrijving op het pak. (In plaats van water kun je de couscous ook wellen in bouillon, dan krijgt de couscous wat meer smaak.)
Verhit een grote hapjespan met een scheut olie en bak de ui en champignons op hoog vuur, totdat het vocht uit de champignons verdampt is en de champignons beginnen te kleuren. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de knoflook toe. Bak op hoog vuur verder totdat al het vocht uit de spinazie verdampt is. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Roer de couscous los met een vork en voeg hem, samen met de gerookte kip, cherrytomaten, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie, toe aan het spinaziemengsel. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
om 21:13
Zou je dit gerecht kunnen invriezen?
om 09:58
Hoi Eveline, ik heb er geen ervaring mee dus durf het niet met zekerheid te zeggen. Je kunt couscous wel invriezen maar in combinatie met de overige ingrediënten durf ik niet te zeggen of het nog lekker is na ontdooien.
om 18:36
Kun je dit ook met parel couscous doen?
om 10:10
Ja hoor, dat kan!
om 15:04
Hallo en eten we dit warm of koud?
om 18:46
Lekker recept! 🙂
om 13:15
Ziet er heerlijk uit. Ik probeer tegenwoordig veel op koolhydraten te letten, dus ga ik de couscous vervangen voor bloemkoolrijst.
om 09:13
Ziet er heerlijk uit wij gaan hem maken. Blog ook mooi met de vele foto’s krijg er nu al zin in.