Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak het bakpapiertje nat en knijp uit. Trek het bakpapier voorzichtig uit elkaar zonder te breken en bekleed hiermee de bakvorm.
Bereid de couscous volgens de omschrijving op het pak — gebruik in plaats van water bouillon gemaakt met de bouillontablet. Roer de Parmezaan en het ei door de couscous. Verdeel de couscous over de bodem van de springvorm en maak een klein opstaand randje.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de prei overlangs doormidden en was grondig om zand en vuil te verwijderen. Snijd de prei — alleen het witte en lichtgroene deel — in smalle ringen. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en voeg de prei toe. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Bak op middelhoog vuur circa 15 minuten tot de prei zacht is. Verdeel de prei over de couscousbodem.
Meng voor de vulling de eieren, crème fraîche, oude kaas (houd wat achter voor de bovenkant) en tijm en klop glad. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de vulling over de prei en bestrooi met de achtergehouden oude kaas.
Bak nog 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
om 19:07
Wat een originele manier om couscous in een gerecht te verwerken! Ik heb het vanavond gemaakt en de bodem was heel goed gelukt én lekker! Aangezien ik toch al parmezaanse kaas gebruikte heb ik dat ipv de oude kaas gebruikt en naast twee preien heb ik nog een paprika toegevoegd. Het was heerlijk! Zie voor het eindresultaat mn Instagrampost op mathildekookt
om 13:12
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Mathilde! De foto’s zien er ook heerlijk uit!