Ingrediënten
- 270 g couscous
- 4 lente-uitjes
- 125 g kalkoen- of kipfilet (vleeswaren)
- 1 gele paprika
- 50 g pompoenpitten
- 3 romatomaten
- Paar takjes peterselie
- Extra vierge olijfolie
- 1 citroen, alleen het sap
Deze couscoussalade met reepjes kalkoenfilet en knapperige, zoete paprika smaakt heerlijk als lunchgerecht, of serveer lauwwarm als lichte avondmaaltijd met een stukje vis of kip. Hij staat binnen 15 minuten op tafel!
Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Breng 400 ml water aan de kook met een snuf zout. Voeg 3 el olijfolie en de couscous toe en roer door. Zet het vuur uit en dek de pan af. Laat 5 minuten staan.
Kruis de tomaten in met een mes en dompel ze enkele seconden onder in kokend water. Trek het vel van de tomaten af en halveer ze. Verwijder het sap en de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukken.
Roer de couscous na 5 minuten los met een vork en voeg alle overige ingrediënten toe. Breng op smaak met een extra scheut olijfolie, citroensap en zout en peper.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie