Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Cranberry-chocoladekoekjes
Dit recept voor heerlijke cranberry-chocoladekoekjes is ruim voldoende voor 25 tot 30 koekjes. Beslist de moeite waard dus om even voor in de keuken te staan en bovendien erg leuk en makkelijk om te maken!
Ingrediënten voor 25-30 koekjes
- 75 g zachte boter
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g fijn kristalsuiker
- 1 ei
- Eventueel een paar druppels vanille-extract
- 160 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 110 g pure chocolade, grof gehakt
- 50 g gedroogde cranberry’s
Verder nodig
Grote kom, elektrische handmixer, zeef, spatel, twee bakblikken (of een als je de koekjes om de beurt bakt)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter en de suiker tot een romig en luchtig mengsel.
Voeg het ei toe, meng goed door en zeef dan de bloem, bakpoeder en zout boven de kom.
Spatel dit luchtig door het beslag. Roer niet langer dan nodig. Roer tot slot de cranberry’s en chocolade door het beslag.
Bekleed twee bakblikken met bakpapier en schep met een theelepel kleine hoopjes beslag op het bakblik.
Zorg dat je voldoende ruimte vrij laat tussen het beslag omdat de koekjes flink gaan rijzen. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze, nadat ze afgekoeld zijn, in een luchtdichte bak.
Als ze dan al niet op zijn tenminste…
Enjoy!
Themarecepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Koekjesrecepten
Deel je reactie