Crème brûlée met witte chocolade

Deze crème brûlée met witte chocolade is pure verwennerij! Door gesmolten witte chocolade toe te voegen aan het klassieke custardrecept, wordt hij extra romig en krijgt hij een heerlijk zachte, zoete smaak. En natuurlijk blijft de gekarameliseerde suikerlaag het hoogtepunt – dat satisfying krakje met je lepel!

Serveer het met wat vers fruit, zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien voor een frisse touch. Dit dessert is altijd een succes, of je het nu serveert tijdens het kerstdiner met familie of vrienden of gewoon een momentje voor jezelf. Altijd genieten!

Van tevoren maken

Crème brûlée is het perfecte toetje om van tevoren te maken, hij moet namelijk een nacht opstijven in de koelkast om goed stevig te worden. Voor serveren hoef je hem alleen te bestrooien met suiker en te karameliseren met een brander.

Crème brûlée brander

Gebruik voor het karameliseren van het suikerlaagje het liefst een crème brûlée brander (voor 2 euro bij de Action) en zet ze niet onder een ovengrill. De custard zal in de oven warm en zacht worden, terwijl deze juist stevig en koud moet zijn.

Witte chocolade

Witte chocolade is lekker zoet dus je hoeft geen extra suiker toe te voegen. Je kunt de witte chocolade ook weglaten en vervangen door 100 g fijne kristalsuiker. Dan maak je de klassieke crème brûlée.

Verse vanille

Ook bevat witte chocolade vaak vanille dus voor de smaak hoef je die niet extra toe te voegen. Toch vind ik die kleine, zwarte vanillespikkels in de room altijd iets extra’s toevoegen, dus voeg gerust verse vanillemerg toe als je dat wilt.

Crème brûlée met witte chocolade

Wereldgerechten, Franse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde