Crispy potato salad, je ziet hem momenteel overal voorbijkomen op Instagram en TikTok. Dit is mijn variant erop. Krokant gebakken aardappeltjes uit de oven gemengd met komkommer, bosui en een romige dressing. Deze salade wil je maken, hij is verrukkelijk!
Serveren
Wij aten deze crispy potato salad ’s avonds als avondeten met vissticks en doperwten erbij. Maar je kunt hem ook serveren met een mooi stuk gebakken vis en broccoli of andere groenten naar keuze. Of serveer hem in de zomer als bijgerecht bij de barbecue.
Variaties
Het leuke van deze krokante aardappelsalade is dat je er eindeloos mee kunt variëren door steeds andere ingrediënten te gebruiken. Ik voeg komkommer, bosui, bacon en verse tuinkruiden toe, maar je kunt ook hardgekookt ei, augurk, radijsjes, geblancheerde doperwten of groene asperges, gerookte kip of -zalm toevoegen. Experimenteer er lekker op los en ontdek zo wat jouw favoriet is.
Omdat wij dol zijn op een pitje heb ik een een paar theelepels crispy chili olie toegevoegd. Die staat bij ons altijd in de koelkast en gaat overal overheen. Het is een optionele aanvulling om deze salade een extra kick te geven, maar is niet per se nodig. Ook zonder extra pit is deze salade heerlijk.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Kook de krieltjes in een pan met gezouten water circa 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en zet de pan kort terug op het vuur zonder deksel om ze droog te stomen.
Bak de bacon goudbruin en krokant in een koekenpan met een beetje olijfolie. (Bij gerookt spek hoef je geen olie toe te voegen, tijdens het bakken komt er vet uit het spek vrij.)
Meng de ingrediënten voor de dresssing in een grote kom door elkaar en bewaar zolang in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg de krieltjes op het bakblik en druk ze zo plat mogelijk met de onderkant van een pan of een mok, hoe platter hoe krokanter ze worden. Drizzle er royaal olijfolie overheen en bestrooi met wat zout uit de molen.
Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de randjes en onderkant beginnen te kleuren. Draai de aardappels om en bak nog 8 tot 10 minuten verder in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Ze worden krokant (er) als ze afkoelen.
Vlak voor serveren: Doe de krokante aardappels en de bacon in de kom bij de dressing en hussel om. Serveer direct, na een tijdje worden de aardappels zachter door de dressing.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 16:52
Gisteren gegeten en het was ontzettend lekker 😊
om 09:46
Leuk om te horen!😀
om 14:10
Zoooo lekker!
om 08:30
Leuk om te horen Kitty!