Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 30 g roomboter, gesmolten
- 3 el kristalsuiker
- Kaneelpoeder
- 1 kleine friszoete appel, geschild en in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
Verder nodig
- Vel bakpapier
Breakfast time! In het weekend staat er hier bijna altijd een blikje vers croissantdeeg in de koelkast. Natuurlijk lekker om croissants van te maken maar je kunt er zoveel meer mee. Wat denk je bijvoorbeeld van een croissantbrood gevuld met appel en kaneel? Heel makkelijk om te maken en een feest om te eten. Probeer zelf maar!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit op het aanrechtblad en bestrijk met de gesmolten roomboter. Bestrooi met 2 eetlepels suiker en kaneelpoeder. Verdeel de appel in een lange, smalle strook over de onderkant van het deeg. Rol het croissantdeeg zo strak mogelijk in de lengte op. Pas op dat het deeg niet scheurt. Vouw de croissantrol in het midden dubbel zodat er twee rollen naast elkaar liggen en vlecht ze om en om over elkaar.
Leg het croissantbrood op het bakblik. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met de overige suiker.
Bak circa 30 minuten in het midden van de oven of tot de bovenkant goudbruin en de binnenkant gaar is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:54
Net gemaakt en was erg lekker. Manlief had een veel te lange nacht gewerkt en wilde graag wat warms voor het slapen gaan….
Zeker voor herhaling vatbaar!
om 08:49
Aaah, dat klinkt idd heerlijk voor het slapengaan Cindy. Met een beker warme melk en honing erbij! 🙂