Afgelopen kerst maakte ik een hartige croissantkrans met roerei en ontbijtspek en dat was een grote hit, zowel hier thuis als op KeukenLiefde. Hoogste tijd dus om een variant te maken. Deze croissantkrans gevuld met roerei en gerookte zalm is het perfecte gerecht om op de paastafel te zetten, maar kan eigenlijk het hele jaar door. Je maakt de krans heel eenvoudig met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. Zo’n krans is net wat feestelijker om te serveren dan een gewoon croissantje en hij smaakt heerlijk!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los. Giet een klein beetje ei in een beker om straks de krans mee te bestrijken. Breng de overige eieren op smaak met zout en peper uit de molen en roer de helft van de bieslook erdoor.
Doe het eimengsel en de boter in een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur al roerend tot het ei net gestold is, het moet nog smeuïg zijn. Haal van het vuur en roer de crème fraîche erdoor.
Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los. Zet een rond drinkglas omgekeerd op het midden van de bakplaat. Leg het croissantdeeg op het bakblik, de brede onderkant van het deeg tegen het glas, en maak zo een cirkel. Het deeg mag elkaar iets overlappen. Verwijder het glas.
Leg op elk deegdriehoekje een plakje zalm, gevolgd door een schep roerei. Rasp wat parmezaan (houd wat achter voor de bovenkant) over het ei en bestrooi met overige bieslook.
Vouw de punten over het ei naar binnen. Bestrijk de bovenkant lichtjes met het achtergehouden ei. Bestrooi met sesamzaad en nog wat parmezaan.
Bak in het midden van de oven 20 – 25 minuten tot hij goudbruin is. Serveer de croissantkrans met roerei en zalm direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hoi! Ik krijg regelmatig vragen bij ovenrecepten, blijkt toch dat ovens allemaal net iets anders werken. Als de bovenkant te donker is en de binnenkant niet goed gaar zou ik de volgende keer de oventemperatuur iets lager zetten en iets langer bakken.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 14:59
De Croissant krans is lekker, alleen is het deeg aan de onderkant en bovenkant best donker, maar de binnenkant is niet goed gaar.
om 13:42
Hoi! Ik krijg regelmatig vragen bij ovenrecepten, blijkt toch dat ovens allemaal net iets anders werken. Als de bovenkant te donker is en de binnenkant niet goed gaar zou ik de volgende keer de oventemperatuur iets lager zetten en iets langer bakken.
om 17:26
Kan dit ook al n dag van tevoren gemaakt worden, en de dag erna opwarmen in de oven?
om 08:33
Ja hoor dat kan!
om 11:17
Ik wil dit ook maken van weekend en dan zondag serveren. Hoe kan ik dit het beste bewaren en dan de volgende opwarmen?
om 09:12
Afgedekt bewaren in de koelkast en dan losjes afgedekt met aluminiumfolie opwarmen in de oven op 175 graden. Ik schat zo’n 15 minuten.
om 03:55
Ik hou zelf niet zo van zalm. Kan je dit ook maken met kipfiletreepjes?
om 08:56
Ja hoor, dat kan. Je kunt ook een variant met bacon maken of je kunt het vlees of de vis weglaten.