Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 250 ml verse slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- Verse aardbeien
- Pure chocolade, geraspt of in krullen geschaafd
Nodig
- Wafelijzer
- Spuitzak met spuitmond
Croissantwafel met aardbeien en slagroom. Snelle wafels gemaakt van croissantdeeg! De croissantwafel (ook wel croiffle genoemd) is een geweldige uitvinding. Door het ongebakken croissantdeeg te bakken in het wafelijzer krijgt hij de vorm van een wafel, maar smaakt als een croissant. Ik garneer de croissantwafel met verse slagroom, aardbeien en chocolade. Zo lijkt het wel een gebakje!
Tip! Je kunt de croissant ook vullen met jam of een stukje chocolade voordat je hem bakt in het wafelijzer.
Meer ontbijtrecepten op KL vind je hier. Meer zoete recepten op KL vind je hier.
Lenterecepten, Zoete keuken, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Valentijnsrecepten, Gebakrecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietips!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Close
om 09:48
Niet duidelijk of je het deeg moet oprollen
om 10:14
Hoi Heidie, je moet het deeg idd oprollen tot croissants. Ik heb de omschrijving iets aangepast. Hopelijk is het zo duidelijk.