Een romige curry met zomergroenten. Of lente-, herfst- of wintergroenten! Het leuke van deze curry is dat je er eindeloos mee kunt variëren. In dit recept gebruik ik sperziebonen, courgette, doperwten, tomaat, spinazie en sla. Maar voel je vrij om andere groente uit het seizoen te gebruiken. Bloemkool, broccoli, wortel, peulen, paksoi, alles smaakt er lekker in. Dit is het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de groentelade in te verwerken, maar ook diepvriesgroenten kunnen erin.
Ik serveer er graag in bouillon gekookte basmatirijst bij, maar ook noedels, aardappels, pasta of lekker naanbrood smaken er lekker bij. Zie ook onderstaande variatietips!
Currypasta
Currypasta kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de winkel kopen. Wat ik kies hangt er vanaf van hoeveel tijd en zin ik heb. Voor deze curry met zomergroenten heb ik kant-en-klare rode currypasta gebruikt en het resultaat was heerlijk. Je kunt ook gele of groene currypasta gebruiken. Gele currypasta is de mildste variant. Rode currypasta is het pittigste. Groene currypasta is mijn favoriet en zit er een beetje tussenin.
Zomerrecepten, Aziatische recepten, Oosterse recepten, Budgetrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten
om 17:22
Vandaag voor het eerst gemaakt! Heerlijk, lekker idd met naanbrood erbij.
om 13:07
Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Esther! 🙂
om 18:58
Ik denk dat bij dit recept een bindmiddel vergeten is. Bij mij was het waterige soep. Ik heb echter precies gedaan wat er staat.