Curry met zomergroenten

Een romige curry met zomergroenten. Of lente-, herfst- of wintergroenten! Het leuke van deze curry is dat je er eindeloos mee kunt variëren. In dit recept gebruik ik sperziebonen, courgette, doperwten, tomaat, spinazie en sla. Maar voel je vrij om andere groente uit het seizoen te gebruiken. Bloemkool, broccoli, wortel, peulen, paksoi, alles smaakt er lekker in. Dit is het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de groentelade in te verwerken, maar ook diepvriesgroenten kunnen erin.

Ik serveer er graag in bouillon gekookte basmatirijst bij, maar ook noedels, aardappels, pasta of lekker naanbrood smaken er lekker bij. Zie ook onderstaande variatietips!

Currypasta

Currypasta kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de winkel kopen. Wat ik kies hangt er vanaf van hoeveel tijd en zin ik heb. Voor deze curry met zomergroenten heb ik kant-en-klare rode currypasta gebruikt en het resultaat was heerlijk. Je kunt ook gele of groene currypasta gebruiken. Gele currypasta is de mildste variant. Rode currypasta is het pittigste. Groene currypasta is mijn favoriet en zit er een beetje tussenin.

Zomerrecepten, Aziatische recepten, Oosterse recepten, Budgetrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(26 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Esther

    Vandaag voor het eerst gemaakt! Heerlijk, lekker idd met naanbrood erbij.

    1. Wat leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Esther! 🙂

  2. Stefanie

    Ik denk dat bij dit recept een bindmiddel vergeten is. Bij mij was het waterige soep. Ik heb echter precies gedaan wat er staat.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde