Ingrediënten
- 400 g pompoen, geschild en in blokjes
- 350 – 400 g kipdijfilet, in blokjes gesneden
- Kerriepoeder
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 1 perssinaasappel, sap uitgeperst
- Olie om in te bakken
- Optioneel, koriander voor garnering
Currypasta
- 1 grote ui, gepeld en in vieren
- 3 knoflooktenen, gepeld
- 1 rood pepertje (zaadlijst verwijderen voor mild, zaadlijst laten zitten voor pittig)
- 4 – 5 cm gemberwortel, geschild
- 40 g gepelde amandelen + handje extra voor garnering
- 1 el (neutrale) olie
Nodig
- Keukenmachine met hakmes of vijzel
- Hapjespan met deksel
om 08:45
Hallo Annemiek,
Heb net je site ontdekt en ben daar ontzettend blij mee! Ik vroeg me af of ik ook diepvries pompoen zou kunnen gebruiken.
Met vriendelijke groeten,
Isabelle
om 11:27
Hoi Isabelle, wat leuk om te horen. 🙂 Je kunt idd ook diepvries pompoen gebruiken.
om 17:46
Hallo Annemiek,
Kun je deze curry ook een dag van tevoren maken en een kant en klare gele curry gebruiken?
Groetjes Anne
om 10:26
Ja hoor Anne, dat kan!
om 19:59
Goedenavond Annemiek,
Ik geniet altijd heerlijk van je recepten, dank je wel.
Mag ik vragen welke pompoen je voor dit recept gebruikt? Flespompoen?
Vriendelijke groet,
Pat
om 10:36
Hoi Pat, leuk om te horen dat je geniet van onze recepten! Ik gebruikte een kleine hokkaido pompoen maar flespompoen is ook heerlijk. Het kan allebei.
om 19:46
Hallo Annemiek,
Hoeveel kerriepoeder moet er in 1 theelepel?
Mvg, Ellen de Vlam
om 11:32
Hoi Ellen, ik begrijp je vraag niet helemaal. Je moet de kip gewoon op gevoel bestrooien met kerriepoeder.