Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slank & Snel: currysoep (laksa) uit Singapore
Ben je dol op soep, maar wil je weleens wat anders dan de Hollandse groente- of tomatensoep? Maak dan deze currysoep (laksa) uit Singapore! Echt ré-te-lekker! 🙂 Zelfs onze dochter krijgt er maar geen genoeg van (en dat zegt wat, want daarmee staat dit gerecht op een gedeelde eerste plek naast snoepjes). Ik koos dit keer voor een milde currypasta, maar gebruik gerust een hetere currypasta als je van wat meer pit houdt!
Hoofdgerecht voor 4 personen – 15 minuten
Ingrediënten
- 1 tot 2 el (milde) groene currypasta
- 750 ml kokosmelk
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
- 2 wortels, geschrapt en in plakjes gesneden
- Bosje lente-ui, in ringen gesneden
- Bosje peterselie, fijngehakt
- 250 g dunne rijstnoedels
- Plantaardige olie om in te bakken
Bereiding
Leg de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er zoveel kokend water over, totdat ze onder staan. Zet zolang opzij.
Verhit een ruime kook- of soeppan met wat olie en fruit op laag vuur, al roerend, de currypasta aan. Voeg na een minuut de kokosmelk, 750 ml water en de verkruimelde kippenbouillontabletten toe, zet het vuur hoog en breng aan de kook. Zodra de soep kookt, zet je het vuur weer lager (de soep moet net tegen de kook aan blijven) en voeg je de wortels toe.
Kook de wortels beetgaar en voeg dan de lente-ui, peterselie en kip toe. Kook zachtjes enkele minuten verder, totdat de kipfilet gaar is. Dit duurt circa 2 minuten.
De rijstnoedels zijn nu waarschijnlijk ook gaar. Schep in elke soepkom wat rijstnoedels en schenk de currysoep eroverheen.
Eet smakelijk!
Variatietip
In plaats van kip kun je ook rauwe, gepelde garnalen toevoegen en op het laatste moment nog een handje taugé meewarmen.
Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Soeprecepten
om 00:53
Vandaag gemaakt, was echt heerlijk!!
In plaats van kipfilet heb ik kippen dijen een beetje gekruid met de groene curry pasta en goed gebakken in een bakpan.
Ik ga dit recept zeker nog wel vaker maken en andere ingrediënten proberen!
om 11:32
Een goed en lekker alternatief Marthe, kippendijen! Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 10:35
Deze soep lijkt me heerlijk! Kan je em invriezen (voor het geval die vanavond niet helemaal op gaat)
Groetjes
om 09:30
Ja hoor, dat kan prima!
om 19:10
Ik heb dit vandaag gemaakt en ik heb 2 blikken kokosmelk à 400 ml gebruikt en 700 ml water en dat was ook prima. Wel meer wortels en en heel bakje taugé à 125 gram er ingedaan.
Ook had ik gele currypasta i.p.v. groene en dat smaakte alles bij elkaar ook erg lekker.
om 19:15
Leuk om te horen Mirte. Gewoon lekker aanpassen naar eigen smaak, dan komt het altijd goed! 🙂
om 11:29
Hallo Annemiek,
Weet je zeker dat er 750 ml. kokosmelk in gaat of is dat het water (750 ml)?
Ik wil het gaan maken maar schrok een beetje van de hoeveelheid kokosmelk!!
om 11:35
Hoi Ineke,
Het is inderdaad 750 ml kokosmelk. Daarnaast gaat er later ook nog 750 ml water bij. Bij de toko kun je liter pakken kokosmelk halen, mocht je ze in de supermarkt niet tegenkomen. Niet schrikken hoor: zelfs mensen die niet van kokossmaak houden, vinden dit recept zalig! 🙂
om 12:08
Oke, dankjewel voor je snelle antwoord, ik ga het straks maken.
Er staan heerlijke dingen op je site, ik maak er zeer regelmatig iets van!
groetjes
Ineke
om 13:14
Leuk Ineke! Ben benieuwd wat je ervan vindt… 🙂