De allerlekkerste appelbeignets

De allerlekkerste appelbeignets

Wat het geheim is de allerlekkerste appelbeignets? Ten eerste de liefde die je er in hebt gestopt, want je maakt ze natuurlijk zelf! Moeilijk? Helemaal niet. Ik geef je hier een recept dat gewoon niet kan mislukken, mits je de volgende drie gouden regels in acht neemt:

  1. Frituurvet. Frituur altijd in schone, vloeibare olie, liefst zonnebloemolie.
  2. Voeg bier in plaats van water toe aan het beslag.
  3. Frituur de appelbeignets het liefst vlak voordat je ze gaat eten. Het deegkorstje is dan nog knapperig en krokant.

Hapje voor ongeveer 10 stuks

Ingrediënten

  • 3 grote appels (liefst stevig en wat zuurder)
  • 4 flinke el bloem
  • Flesje Belgisch bier
  • 1 ei, eiwit en dooier gesplitst
  • 4 el witte basterdsuiker

Verder nodig
Frituurpan of wok gevuld met zonnebloemolie, elektrische handmixer, appelboor, garde, vleesvork, keukenpapier, 2 kommen, spatel

Bereiding
Klop met de handmixer het eiwit stijf en voeg dan, al roerend, 2 eetlepels suiker toe. Klop verder totdat je een dikke glanzende crème hebt.

DSC_8587_800x536

In een andere kom de bloem kloppen met de eidooier, 2 eetlepels suiker en net genoeg bier toevoegen totdat je een dik beslag hebt.

DSC_8589_800x536

Spatel het eiwit luchtig door het beslag.

DSC_8590_722x600

Was de appels met schil en dep ze goed droog. Verwijder het klokhuis met de appelboor en snijd de appels in dikke plakken.

DSC_8594_800x536 DSC_8596_800x536

je hebt ongeveer 10 mooie plakken nodig.

Verhit de olie tot 180 graden. Wentel de appel met de vleesvork door het beslag, laat het overtollige beslag eraf lopen en laat de appels in de hete olie glijden.

DSC_8598_800x536

DSC_8599_800x536

Bak er niet teveel tegelijk. Keer de appels na ongeveer 3 minuten met de vleesvork voorzichtig om en bak weer 3 minuten verder aan de andere kant tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

DSC_8611_800x536

Draai de appelbeignets tussentijds niet teveel om anders bakt het beslag niet mooi. Laat de appelbeignets in een enkele laag uitlekken op twee vellen keukenpapier.

De allerlekkerste appelbeignets

Bestrooi met kaneel en suiker.

De allerlekkerste appelbeignets

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Zoete recepten, Voor bij de borrel, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Hoi Annemiek,

    Is er een speciale reden waarom je de appels niet hebt geschild ?

    Dank je.

    Groetjes,
    Franca

    1. De appels schillen is niet nodig Franca. Het schilletje proef je namelijk niet terug. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde