Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De allerlekkerste appelbeignets
Wat het geheim is de allerlekkerste appelbeignets? Ten eerste de liefde die je er in hebt gestopt, want je maakt ze natuurlijk zelf! Moeilijk? Helemaal niet. Ik geef je hier een recept dat gewoon niet kan mislukken, mits je de volgende drie gouden regels in acht neemt:
- Frituurvet. Frituur altijd in schone, vloeibare olie, liefst zonnebloemolie.
- Voeg bier in plaats van water toe aan het beslag.
- Frituur de appelbeignets het liefst vlak voordat je ze gaat eten. Het deegkorstje is dan nog knapperig en krokant.
Hapje voor ongeveer 10 stuks
Ingrediënten
- 3 grote appels (liefst stevig en wat zuurder)
- 4 flinke el bloem
- Flesje Belgisch bier
- 1 ei, eiwit en dooier gesplitst
- 4 el witte basterdsuiker
Verder nodig
Frituurpan of wok gevuld met zonnebloemolie, elektrische handmixer, appelboor, garde, vleesvork, keukenpapier, 2 kommen, spatel
Bereiding
Klop met de handmixer het eiwit stijf en voeg dan, al roerend, 2 eetlepels suiker toe. Klop verder totdat je een dikke glanzende crème hebt.
In een andere kom de bloem kloppen met de eidooier, 2 eetlepels suiker en net genoeg bier toevoegen totdat je een dik beslag hebt.
Spatel het eiwit luchtig door het beslag.
Was de appels met schil en dep ze goed droog. Verwijder het klokhuis met de appelboor en snijd de appels in dikke plakken.
je hebt ongeveer 10 mooie plakken nodig.
Verhit de olie tot 180 graden. Wentel de appel met de vleesvork door het beslag, laat het overtollige beslag eraf lopen en laat de appels in de hete olie glijden.
Bak er niet teveel tegelijk. Keer de appels na ongeveer 3 minuten met de vleesvork voorzichtig om en bak weer 3 minuten verder aan de andere kant tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Draai de appelbeignets tussentijds niet teveel om anders bakt het beslag niet mooi. Laat de appelbeignets in een enkele laag uitlekken op twee vellen keukenpapier.
Bestrooi met kaneel en suiker.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Oud-en-nieuwrecepten, Zoete recepten, Voor bij de borrel, Gebakrecepten
om 17:15
Hoi Annemiek,
Is er een speciale reden waarom je de appels niet hebt geschild ?
Dank je.
Groetjes,
Franca
om 11:13
De appels schillen is niet nodig Franca. Het schilletje proef je namelijk niet terug. 🙂