De allerlekkerste zelfgemaakte eiersalade

De allerlekkerste zelfgemaakte eiersaladeDit is echt de allerlekkerste eiersalade die er is en bovendien super makkelijk om te maken! Heerlijk op een toastje als hapje maar ook lekker als broodbeleg of als vulling voor een clubsandwich met bacon en komkommer. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Na het maken en proeven van vele verschillende recepten ben ik uiteindelijk zelf tot dit recept gekomen. De bleekselderij geeft een heerlijke kruidige smaak en de bieslook en het sjalotje geven een zachte en subtiele uiensmaak. Erg lekker! Wil je een light variant van deze eiersalade vervang dan de mayonaise door (volle) yoghurt.

Ingrediënten

  • 6 hardgekookte eieren*
  • 1/3 stengel bleekselderij, heel fijngehakt
  • 1/2 sjalotje, heel fijngehakt
  • 3 el vers geknipte bieslook
  • 2 el mayonaise
  • Zout en peper

DSC_3874_800x536
*Als je de eieren na het koken direct afspoelt met koud water en meteen pelt laat het velletje onder de schil makkelijk los! Laat je de eieren nog even staan om ze later te pellen dan kan het nog een ‘leuk’ klusje worden… 🙂

Bereiding
Pel de eieren en hak ze fijn met een mes of met behulp van een eiersnijder.DSC_3875_800x536DSC_3878_800x536Meng alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar.

DSC_3884_800x536Breng op smaak met zout en peper.DSC_3891_800x536 De allerlekkerste zelfgemaakte eiersalade
Eet smakelijk!

Salades, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
9 reacties

Deel je reactie

  1. Edith

    Hallo Annemiek,
    Gisteren mijn registratie voor het opslaan van de recepten gedaan.
    Nu heb ik deze heerlijke eiersalade opgeslagen.
    Waar kan ik het nu terug vinden?
    Zal wel heel makkelijk zijn, maar lukt ff niet.
    Groet, Edith

  2. Tessa

    Wonen de zomer in Frankrijk en hier zijn geen lekkere slaatjes te koop, zelfgemaakt is natuurlijk altijd lekkerder en gezonder.met een verse baquet erbij is dit vast heerlijk fris,voor een zwoele zomeravond,ik ga het zeker maken en je krijgt mijn reactie.

    1. Leuk Tessa! Ben heel benieuwd. 🙂

  3. Romy

    voor hoeveel keer beleggen is dit!?
    ziet er goed uit!

    1. Hoi Romy, beleggen van wat? Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je erop doet … 🙂

  4. Eva

    hoi,

    hoeveel is 3 el?

    1. Marco

      Ongeveer 210 centimeter

  5. jim de nooij

    Het zou leuk zijn om aan het eind van de instructie de beste manier om het te bewaren en hoelang het dan nog houdbaar is (ongeveer natuurlijk)

    1. Hoi Jim,

      Bewaren in een goed afgesloten bak in de koelkast. In theorie kun je hem zeker enkele dagen bewaren, maar in praktijk komt het daar bij ons nooit van… 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde