Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De lekkerste gourmetrecepten!
Een heerlijk avondje ouderwets gekneuter, daar staat gourmetten voor! Gezellig met z’n allen aan tafel en iedereen bakt zijn of haar eigen hapje. Het vergt even wat voorbereiding maar wanneer alles eenmaal op tafel staat is een gezellig avondje gegarandeerd!
Onderstaand een overzicht van de lekkerste gourmet recepten die bij ons steevast op tafel komen.
- mini rundervinken*
- mini hamburgers*
- kipfilet, biefstuk en varkenshaas, in stukken gesneden
- lamsrack, van de slager reeds gemarineerd
- gemarineerde groentespiesjes*
- aardappelrosti*
- losgeklopt ei met wat verse kruiden, peper en zout
- knoflooksaus, coctailsaus, pindasaus
- stokbrood
- zelfgemaakte kruidenboter
- bak salade
- plakken raclettekaas
*Zie onderstaand recept.
Mini rundervinken / mini hamburgers
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1 el paneermeel
- 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
- 1 el italiaanse kruiden (ik gebruikte kruiden waar ook zout in zit)
- 1 el vers gehakte peterselie
- pakje langwerpige plakken bacon
Verder nodig
stukje vershoudfolie
Bereiding
Meng bovenstaande ingrediënten, behalve de bacon, door het gehakt en verdeel het gehakt in twee stukken.
Het ene stuk gehakt is voor de rundervinken en het andere stuk is voor de hamburgers. Rol voor de rundervinken het gehakt tot een langwerpige gehaktstaaf. Leg de plakken bacon iets overlappend op een snijplank en leg de gehaktstaaf hierop.
Rol de rundervink zo strak mogelijk op en wikkel de rol in vershoudfolie.
Bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwijder voor het gourmetten het folie en snijd de rol met een scherp mes in plakken. Druk iedere rol met je vinger iets platter.
Draai van het overige stuk gehakt kleine platte mini hamburgers.
Gemarineerde groentespiesjes
Ingrediënten
- bakje champignons
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- vers gehakte peterselie
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
Verder nodig
satéprikkers
Bereiding
Laat de satéprikkers minimaal een half uur weken in koud water. Snijd de groenten in stukken van dezelfde grootte en doe ze in een kom. Giet hier wat olijfolie overheen, uitgeperste teentjes knoflook, gehakte peterselie en wat zout en peper.
Meng alles goed door elkaar en laat minimaal 30 minuten marineren. Rijg de groenten dan aan de satéprikkers.
Aardappelrösti
Ingrediënten
- 2-3 grote aardappels
- 1 ei
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 el bloem
- 1 el vers gehakte peterselie
- zout en peper
Verder nodig
fijne rasp
Bereiding
Schil de aardappels en rasp ze heel fijn. Laat even staan en knijp dan het overtollige vocht eruit. Voeg dan het gesnipperde uitje, ei, bloem, peterselie en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
Schep de rosti in een kommetje en zet op tafel.
Als alle voorbereidingen eindelijk klaar zijn, kan het gezellig avondje gekneuter beginnen…
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer heerlijke recepten voor bij het gourmetten? Klik dan hier.
Themarecepten, Wereldgerechten, Gourmetrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Sinterklaas recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 21:21
Heb je ook een tip om de gourmetgeur uit je huis te krijgen. Dat vind ik wel een groot nadeel van gourmetten.
om 08:31
Goed luchten, geurkaasjes etc. De baklucht is inderdaad een nadeel, maar ach … je moet er wat voor over hebben. 🙂
om 14:09
Wat voor geur kaarsen gebruik je
om 21:37
En daarna gourmetten om de geur van de geurkaarzen te verwijderen ?
om 21:16
ZET EEN PANNETJE MET AZIJN OP EEN THEELICHTJE EN JE RUIKT DE VOLGENDE DAG NIETS!
om 15:04
Verschillende schaaltjes met schoonmaakazijn in huis zetten. Dat absorbeert de vieze lucht.
om 17:16
Bedankt voor de tip Lia!
om 20:26
Steelpannetje met wat wasverzachter verwarmen, werkt perfect. Ik zet het pannetje daarna in de woonkamer..
om 13:47
azijn verwarmen en als dit koud wordt weer warm maken .Dit een paar keer herhalen werkt perfect.
om 20:57
Beste Annemiek,
Voor 1e kerstdag hebben we de Gourmet recepten uitgeprobeerd en het was een groot succes. Bedankt.
om 22:27
Graag gedaan, erg leuk om te horen! 🙂