Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De lekkerste kipnuggets ooit!
Wanneer je deze zelfgemaakte kipnuggets hebt geproefd wil je nooit meer anders. En zo makkelijk om te maken! Ik paneer de kipfiletstukjes met panko. Dat is heel fijn, wit broodkruim en geeft een heerlijk krokant korstje.
Zelfgemaakte kipnuggets zijn voor ons het perfecte weekendgerecht. We maken het feest compleet door ze te serveren met gebakken ovenaardappels en groenten uit de braadslee. Of we serveren de kipnuggets opgerold in een wrap met knapperige ijsbergsla, wat gebakken uitjes en een zelfgemaakt honing-mosterdsausje. Smullen!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- Panko (Japans broodkruim)
- Handje geraspte Parmezaan
- 2 eieren, losgeklopt
- Zout en peper
Bereiding
Snijd de kipfilets in middelgrote stukken en bestrooi met zout en peper.
Zet twee kommen of borden klaar: één met de losgeklopte eieren en één met de panko en Parmezaan door elkaar gemengd. Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het panko-parmezaankruim.
Bak de kipnuggets in een koekenpan met wat boter op middelhoog vuur, of bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze halverwege de baktijd een keer om.
Eet smakelijk!
om 17:45
Kun je ipv panko ook oud-witbroodkruim gebruiken of is de panko gekruid?
om 09:12
Dat kan Joke! 🙂
om 22:54
Kipnuggets van cornflakes in de oven zijn ook heerlijk (en nog gezonder). Verkruimel de cornflakes in kleine stukjes (niet helemaal tot poeder), snij de kip in stukjes en haal de kip door bloem, ei en daarna de cornflakes. Leg de kip op bankpapier en bak 12 tot 15 minuten af op 180 graden.
Je kan de kip natuurlijk van tevoren nog kruiden met bijv. Paprikapoeder/cayennepeper/peper/zout etc etc.
om 08:41
Zeker een goede tip Wietske. Bedankt!
om 13:06
Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen!
Zelf bak ik meestal in olijfolie, of een combi van boter / olie.
Wat denk jij? Of beter alleen in boter?
om 12:51
Hoi Katja,
Je kunt zowel in olie als in boter of een combinatie daarvan bakken. Ik heb vloeibare bakboter gebruikt. Voordeel daarvan is dat het niet zo spat, zoals olie bijvoorbeeld wel doet.
Succes ermee!
om 19:15
Deze zou ik graag een keer proberen! Zou het ook lekker zijn om de nuggets te frituren?
om 19:29
Je kunt ze zeker frituren maar de olie wordt snel vies door de panko en parmezaanse kaas. Mijn voorkeur gaat in dit geval dus uit naar bakken.
om 13:13
Ziet er lekker uit, en nog makkelijk te maken uit. Ga het snel eens proberen.
Leuke site trouwens, succes met bloggen!
Groetjes Anja
om 13:26
Hoi Anja, leuk dat je even komt kijken en bedankt het voor compliment!!