Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De lekkerste lunchbroodjes om zelf te maken
Wij zijn dol op goedbelegde lunchbroodjes. Vaak doe ik hiervoor inspiratie op als ik ergens buiten de deur eet. Zo ontdekte ik het broodje Surinaamse kip bij de Hema en de knapperige ciabatta met tonijnsalade bij La Place. De ciabatte caprese met parmaham aten we jaren geleden voor het eerst tijdens een vakantie in Italië. Het leuke van lunchbroodjes is dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Hier vind je onze favorieten op een rij!
1. Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan variëren. Ik beleg de club sandwich dit keer met zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!
2. Sandwich met rosbief en truffelmayonaise
Deze sandwich met rosbief en truffelmayonaise is heerlijk en snel klaar te maken. Je kunt hem ook in vershoudfolie wikkelen en meenemen naar je werk, of een zomerse picknick of dagje uit.
3. Ciabatta met tonijnsalade
Is het al lunchtijd? Ik heb wel zin in zo’n knapperige ciabatta belegd met tonijnsalade van La Place… Die is zo lekker romig en heeft een fris zoetje door de appel. Mmmm… Gelukkig maar dat je die tonijnsalade ook heel makkelijk zelf kunt maken!
4. Broodje Surinaamse kip
Het welbekende broodje Surinaamse kip van de Hema maar dan de zelfgemaakte variant: een knapperig broodje belegd met malse kipfilet, zoetzure augurk, rucola, hardgekookt ei en een zalig kerriesausje. Genieten!
5. Ciabatta caprese met Parmaham
Waan je even in Italië met dit heerlijke lunchgerecht! Een knapperige ciabatta royaal belegd met tomaat, mozzarella en Parmaham, oftewel ciabatta caprese met Parmaham. De zelfgemaakte basilicumolie en geroosterde pijnboompitjes maken het smulfeest compleet.
6. Broodje eiersalade met bacon en lente-ui
Weer zo’n lekker ciabatta broodje, dit keer belegd met zelfgemaakte eiersalade, knapperige bacon en frisse lente-ui. De eiersalade maak ik met mayonaise en yoghurt. Zo wordt de eiersalade wat lichter en lekker fris.
7. BLT bagel
De Amerikaanse BLT-sandwich met bacon, lettuce (sla) en tomato (tomaat) kennen we allemaal toch? Drie simpele ingrediënten die samen een geweldig smaaktrio vormen! Ik maakte een lekkere bagel variant.
Deel je reactie