Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Lidl pakt uit met feestelijk Delicieux-diner
Afgelopen dinsdagavond mocht KeukenLiefde – samen met zo’n 150 andere genodigden (pers, foodbloggers, leveranciers, Lidl-medewerkers) – aanschuiven voor een Delicieux-diner in de Amsterdamse Westergasfabriek. Dit feestelijke diner, bedoeld als voorproefje van het Delicieux-decemberassortiment dat sinds afgelopen donderdag in de Lidl-filialen ligt, werd verzorgd door niemand minder dan Ramon Beuk (culinair adviseur voor Lidl) en de bekende tv-kok Robert Kranenborg. Het werd bereid met de nieuwste Delicieux-producten. Wat een feest! Kijk maar mee …
Geheel in stijl werden we met golfkarretjes naar de locatie Westerliefde gereden, waar we feestelijk werden ontvangen.
Na een gezellig onderonsje met een hapje, drankje en voorwoord van inkoopdirecteur Geert van der Velden,
Wij brengen het op de markt onder het motto ‘luxe voor iedereen’,
gaan eindelijk de deuren open van de eetzaal …
Wauw! In het midden van de gigantische, sprookjesachtig aangekleedde ruimte staan twee meterslange rijen chic gedekte tafels (er liggen zelfs menukaarten klaar met onze namen erop!).
Eromheen staan marktkramen voor ons uitgestald met tal van lekkernijen. Een lust voor het oog waarop ik niet uitgekeken raak! Lidl-leveranciers staan te popelen om ons hun heerlijkste delicatessen te laten proeven en vertellen vol passie en overgave over hun producten.
Zo proeven we van Jamon Ibérico, die voor onze ogen vers van het been wordt afgesneden.
Ook deze hele ham ligt sinds afgelopen donderdag, compleet met standaard en al, in de Lidl-winkels. Geweldig voor een feestje! (Dan heb je meteen een goed excuus om heel veel mensen uit te nodigen.) 🙂 Het is haast een onmogelijke opgave, maar ik probeer me in te houden en niet overal van te snoepen. Er wacht ons immers nog een hemels diner.
Nadat we aan tafel hebben plaatsgenomen, vertellen Ramon Beuk en Robert Kranenborg wat we mogen verwachten.
Robert, die door Ramon is uitgedaagd om dit Delicieux-diner te bereiden:
Ik heb de uitdaging graag aangenomen. Lidl heeft mij al een aantal keren verrast als het gaat om bijvoorbeeld de telers uit het Westland. Zij leveren goede kwaliteit groente en fruit, zo van het land in het schap. In mijn menu spelen dan ook verse ingrediënten de hoofdrol.
Sommelier Jan-Willem van der Hek vertelt ons tussen de gangen door, op een bijzonder bevlogen manier, alles over de geselecteerde wijn-spijscombinaties.
Tijdens het diner krijgen we onder andere Sint Jacobsmosselen, kabeljauw en rundersukade voorgeschoteld. Ik ben met name verrast door de Sint Jacobsmosselen met Iberico bellota, Parmezaan en knoflook chips. Hemels! Maar ook de Bûche de Noël met dennenappel die we als dessert krijgen is overheerlijk!
Wanneer het einde van de avond in zicht komt, laat Lidl zijn gasten niet met lege handen vertrekken: er worden lege tassen uitgedeeld … die we zelf mogen vullen met de producten uit de marktkraampjes! De gêne die we voelen om zomaar te-pakken-wat-je-pakken-kunt, duurt gelukkig niet lang en kort daarna staat iedereen ongeneerd zijn zakken te vullen. Een dolkomisch gezicht om alle genodigden in hun feestelijke outfits en hoge naaldhakken helemaal ‘los’ te zien gaan in de marktkramen.
Ik heb even getwijfeld of ik onderstaande foto zou gebruiken. Geloof het of niet, maar we hebben er weleens flatteuzer op gestaan. Zo zien een stel grijpgrage foodies er dus uit. Haha!
Gelukkig stonden de golfkarretjes ook nu weer klaar om ons terug naar de auto’s te brengen, want met die overvolle tassen hadden we het beslist niet gered. 😉
Wachtend voor de betaalautomaat in de parkeergarage, vraagt een mevrouw mij waarom we allemaal dezelfde Lidl-tassen dragen, afgeladen met etenswaar (het was rond het nachtelijk uur en Lidl was toch allang gesloten?). “Waar kan ik me inschrijven?!”, vraagt ze nadat ik haar een impressie van de avond heb gegeven. Tsja, ik knijp mezelf ook nog dagelijks in de wang; wat een werk heb ik toch!
Alle foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Samuel van Leeuwen (huisfotograaf van de Lidl)
om 11:40
Wat een leuk verslag zeg van dit feestelijke Delicieux-diner georganiseerd door Lidl en goed weergegeven in foto’s door Samuel van Leeuwen.
Heel toevallig heb ik gisteren ook heerlijk gegeten met producten die van Lidl waren.
Nadat ik gisteren met mijn man een hele dag had doorgebracht op de Margrietwinterfair (ik had vrijkaartjes gewonnen via Sky Radio) kwamen onverwacht een van mijn zonen met zijn vriendin bij ons eten. Ik had alleen kipfilet in de koelkast en daarmee heb ik kipfilets met cornflakes uit de oven gemaakt. Daarbij heb ik toen uit de diepvries haricots verts, deluxe aardappelgratin met Emmentalerkaas en toe Deluxe strawberry ice cream dessert allemaal van Lidl gehaald en daarnaast nog even snel een eigengemaakte witte koolsalade van deze site gemaakt. Kortom ook een geslaagd diner 😉 Vooral de aardappelgratin was erg lekker.
om 13:12
Nou, nou Mirte… Dat klinkt inderdaad als een fantastisch feestmaal! En wat leuk dat je kaartjes voor die fair had gewonnen! En dan komt ook je zoon en schoondochter nog langs. Jouw dag kon niet meer stuk! 🙂
om 10:24
WOW! wat heb jij toch een zwaar leven….Heerlijk (beetje jaloers hoor).
Wel heel erg leuk dat je dit dan weer met ons deelt, genieten we een beetje mee.