Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De perfect gebakken aardappelen
Dit zijn de perfect gebakken aardappelen! Krokant van buiten, zacht fluwelig van binnen. Gebruik het liefst nieuwe aardappels omdat we ze niet schillen. De schil wordt superkrokant tijdens het roosteren en vormt een knapperig contrast met de zachte puree aan de binnenkant. Een goede begeleider van vele gerechten en heel eenvoudig klaar te maken!
Ik gebruik een zware braadslee die zowel op het fornuis als in de oven kan en de warmte goed geleid en vasthoudt. Hierdoor bakt alles mooi goudbruin en krijgt het een heerlijk knapperig korstje. Iets wat me in een gewone ovenschaal nooit lukte. Ze zijn niet goedkoop maar wel een aanschaf voor het leven. Ik zweer erbij!
Ingrediënten
zak kleine vastkokende aardappels met schil
extra vierge olijfolie
zeezout en peper
eventueel wat fijngehakte verse rozemarijn
Verder nodig
zware braadslee of ovenschaal
Bereiding
Was de aardappels en leg ze, zonder te schillen, in een pan met water en zout en breng ze aan de kook.
Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Je moet er makkelijk met een vork in kunnen prikken. Giet de aardappels af en zet de pan kort terug op het vuur om het vocht te laten verdampen. Laat de aardappels iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappels in de braadslee en plet ze voorzichtig iets fijn. Ze moeten wel heel blijven.
Besprenkel ze royaal met olijfolie en eventueel de fijngehakte rozemarijn.
Strooi en nog wat gemalen zeezout en peper over en draai ze voorzichtig een keer rond zodat alles bedekt is met een laagje olie.
Zet de braadslee in de oven en rooster de aardappels in circa 30 minuten goudbruin. Keer ze halverwege een keer om.
Haal ze uit de oven en laat de aardappels uitlekken op een vel keukenpapier.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Aardappelrecepten
om 18:10
Zoooooooo echt superrlekker!!!
Bedankt voor dit heerlijke recept!
om 09:32
Haha, dat zoiets simpels zo lekker kan zijn hé Jacoline! 🙂