Ingrediënten
- 1 kg krieltjes in de schil
- 50 ml zonnebloem-, of olijfolie (geen extra vierge) (zie ook onderstaande tip)
- 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
- 2 takjes rozemarijn
Nodig
- Braadslee met dikke bodem
De perfecte ovenaardappel is zacht vanbinnen en krokant en goudbruin vanbuiten. Voor de bereiding gebruik ik een braadslee met dikke bodem, zo kan het eigenlijk niet mislukken! Als smaakmakers voeg ik verse rozemarijn en knoflook toe. Die geven een heerlijke smaak aan de aardappeltjes en maken echt het verschil!
Menu, Themarecepten, Kerstrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Voor extra smaak kun je de aardappels ook roosteren in ganzenvet. Laat het ganzenvet (met de knoflook en rozemarijn) eerst smelten en heet worden in de braadslee in de oven, voordat je de aardappels toevoegt. Verwijder de knoflook en rozemarijn voordat je de aardappels toevoegt en bereid verder zoals omschreven.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 16:48
Heerlijk, vind eigenlijk veel van je recepten erg lekker en de foto’s plus beschrijving geweldig! Koop binnenkort jouw boek!
om 17:48
Superleuk om te horen Myrthe! 🙂
om 12:04
Ik gebruik voor het bakken reuzel. Erg lekker: te verkrijgen bij de ambachtelijke slager.
om 13:40
Dat kan idd ook Jos, de Jumbo heeft hem trouwens ook in het assortiment. 😉
om 21:04
We hebben een hete lucht oven, en een combimagnetron waar grillstand in zit.. wat zou het beste resultaat geven?
groetjes
om 10:30
Je kunt ook de heteluchtoven gebruiken op 180 graden.