Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De populairste recepten van juni
Welke recepten zijn in juni het beste door jullie bekeken op KeukenLiefde? Ik vind dat altijd leuk en interessant om te zien. Jullie ook toch? Daarom hebben we de 10 best bekeken recepten van KeukenLiefde uit juni voor je op een rij gezet. De krieltjes carbonara met ham en witlof bijt het spits af. Dat gerecht staat al binnen 15 minuten op tafel en is superlekker. Ook staan er twee zomerse pastasalades in de lijst, een ovenschotel, een aantal wereldgerechten en een appelcake. Kortom, een verrukkelijk lijstje met gerechten die je stuk voor stuk wilt maken.
1. Krieltjes carbonara met ham en witlof
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
2. Pastasalade met tonijn en sperziebonen
Deze pastasalade met tonijn en sperziebonen smaakt heerlijk op een warme zomerdag met wat knapperig stokbrood erbij. Blijft er wat pastasalade over? Koud uit de koelkast smaakt hij heerlijk als lunch. Bewaar ook wat van de saladedressing zodat je deze later nog kunt toevoegen om hem weer iets smeuïger te maken.
3. Cashew kip
Deze cashew kip is een echte familiefavoriet. Malse kipdijfilet in een sticky hoisinsaus met knapperige cashewnoten en frisse lente-ui. Om je vingers bij af te likken! Lekker om te serveren met noedels of rijst en broccoli.
4. Gehaktballetjes in tomatensaus
Wie is er niet dol op balletjes in tomatensaus! Lekker met pasta (spaghetti voor meatball spaghetti), gnocchi, gebakken aardappels of frietjes. Ik serveer er ook graag een frisse salade bij.
5. Chinese tomatensoep met kip en appelmoes
Een heerlijke, zoete tomatensoep zoals je hem kent van de Chinees. Gevuld met malse stukjes kip, taugé, ei en appelmoes. Appelmoes in de soep klinkt misschien een beetje gek, maar het geeft de soep een heerlijke zoete en fruitige smaak. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt in een reactie hieronder. Ik ben heel benieuwd!
6. Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes
Ik ben dol op ovenschotels en daarom staat er bij ons bijna elke week wel een hartverwarmende ovenschotel op tafel. Deze broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes is al jaren favoriet!
7. Kipfilet Toscane
Voor dit gerecht liet ik me inspireren door een bekende pakjesfabrikant. Vroeger gebruikte ik regelmatig een pakje of zakje om snel een maaltijd op tafel te toveren als ik weinig inspiratie had, maar tegenwoordig niet meer. Het is namelijk net zo makkelijk en veel lekkerder om deze gerechten zelf te maken. Deze kipfilet Toscane is daar een mooi voorbeeld van. Een heerlijk pastagerecht met gekruide kip en smakelijke tomatensaus met sperziebonen en tomaatjes.
8. Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes
Dit stroganoff-pannetje met gehaktballetjes is al jaren favoriet op KeukenLiefde. Gehaktballetjes zachtjes gegaard in stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Lekker met gebakken aardappels, pasta, aardappelpuree, spätzle, stokbrood, of aardappelkroketjes. Lekker variëren!
9. Tortellini pastasalade met kip
Een heerlijke tortellini pastasalade met stukjes kip, tomaatjes, mozzarella en pesto. Lekker om te serveren als avondeten met knapperig brood erbij, of neem mee naar een zomerse picknick of lunch. Je kunt de kip ook achterwege laten als je dit gerecht vegetarisch wilt maken, of bij de barbecue serveert.
10. Rustieke appelcake
Bij appelgebak denk je al snel aan de herfst of winter, maar eigenlijk smaakt het altijd. Bovendien zijn appels het hele jaar door verkrijgbaar. Ik had al weken zin in appelcake en besloot eraan toe te geven. Dit keer maak ik een rustieke appelcake met friszoete Jonagold appel, kaneel, rozijnen en geschaafde amandelen. Makkelijker om te maken dan appeltaart en net zo lekker!
Deel je reactie