Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 40 g witte basterdsuiker
- 1 à 2 el maizena
Nodig
- Fijne zeef
Na het succes van mijn zelfgemaakte kersencompote voor op de monchoutaart heb ik de smaak te pakken. Dit keer maak ik aardbeiencompote. Je kunt hem gebruiken als taartvulling, de monchoutaart mee bedekken, bij een bolletje roomijs serveren, of gewoon door de vla of yoghurt roeren. In een goed afgesloten pot kun je hem zeker een week in de koelkast bewaren. <!–more–>
Basisrecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Zoete recepten, Dessert
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 13:27
Helaas over het hoofd gezien hoe ik de maïzena toe moet voegen. Hoop dat het nog goed komt.
om 13:18
Als hij te dun is kun je hem nog een keer verwarmen en alsnog maizena toevoegen. 🙂
om 14:30
Een tip van een ervaren kookster die ook met liefde in de keuken staat: als je maizena of aardappelzetmeel gebruikt altijd eerst het bindmiddel oplossen in een klein beetje koud water, dan heb je nooit klonten in je product.
En nog een tip: gebruik herbruikbare deksels van silicone, vermijd single use!!
om 10:41
Hoi Inge, je hebt helemaal gelijk, zo doe ik het zelf tegenwoordig ook altijd. Ik heb het recept daarom ook aangepast. Bedankt voor de goede tip! 🙂
om 10:04
Als je de aardbeien langer laat doorkoken, krijg je dan meer aardbeienmoes? Of moet je er nog ingrediënten bij doen als je dat wilt maken?
om 14:01
Lekker! Ik doe het zelfs wel eens met diepvries aardbeien!
om 07:29
Ziet er smakelijk uit! Ik meng de maïzena van te voren met een beetje koud water. Ik doe dat met mijn vingers, zodat ik alle klontjes eruit kan wrijven. Wel meteen gebruiken, anders slaat het weer neer.
om 15:44
Handige tip Ivy!