Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
Verder nodig
- Kom
- Fijne zeef
- Theedoek
Hangop is niks meer dan uitgelekte yoghurt. Het is lekker dik en romig, maar heeft nog steeds die friszure yoghurtsmaak. Je kunt het supermakkelijk zelf maken! Het smaakt heerlijk bij het ontbijt met een handje zelfgemaakte granola erdoor, of serveer als dessert met slagroom en vers rood zomerfruit. Mijn favoriete dessert op een warme zomerdag!
Basisrecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Hollandse recepten, Zoete recepten, Dessert
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Maak de theedoek vochtig en vouw hem dubbel. Leg de theedoek in de zeef en hang boven de kom. Schep de yoghurt bovenop de theedoek. Vouw de punten van de theedoek naar elkaar toe en draai de theedoek dicht. Zet in de koelkast en laat minimaal 8 uur uitlekken.
Schep de hangop uit de theedoek in een kom. Je hangop is klaar!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 06:12
hoi Annemiek, ik maak mijn hangop met een grote koffiefilter. Heb er zelfs speciaal een plastic filterhouder voor gekocht zodat er geen koffiesmaak aan zit. De grootste maat Melita koffiefilter er in en ik kan precies 1 liter yoghurt laten uitlekken. Geen geknoei met vieze theedoeken, de hangop valt zo in de kom na het uitlekken. Groet
Nicolet
ps: ik heb op je gestemd: beste foodblog!
om 20:14
Wat een super goed idee om een hele grote koffiefilter te gebruiken om hangop te maken. Fantastisch…..