Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Doperwten met gestoofde sla, spek en room
Ik heb een zwak voor klassiekers! Deze doperwten met gestoofde sla, spek en room wordt door de Fransen ook wel Petits Pois a la Française genoemd. Het is een klassiek bijgerecht en tevens mijn absolute favoriet om te serveren bij mijn gebraden kip uit de oven. Ontzettend makkelijk om te maken en lekker!
Ingrediënten
- 500 g doperwten, vers of uit de diepvries
- 30 g boter
- 4 sjalotten, fijngesnipperd
- 5 plakken ontbijtspek, in repen gesneden
- 2 kropjes little gem of romeinse sla
- 200 ml slagroom of kookroom
- 1 el marjolein, vers of gedroogd
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper
Bereiding
Trek de bladeren van de sla los en was grondig. Dep ze voorzichtig droog op een theedoek en snijd in stukken.
Verhit een grote koekenpan met de boter en voeg de sjalotten toe. Fruit ze op laag vuur totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg het ontbijtspek toe en bak verder totdat het spek zijn vet loslaat en begint te kleuren.
Zet het vuur hoger en voeg de doperwten en room toe. Kook op hoog vuur verder totdat de room iets is ingedikt en de erwten bijna beetgaar zijn. Voeg de sla toe en smoor mee totdat deze geslonken is.
Zet het vuur uit en breng op smaak met de kruiden, citroensap, peper en zout.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Engelse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie