Eindelijk kan ik deze Dubai reep van mijn to make list afvinken. Je hebt hem vast voorbij zien komen op social media, daar ging hij viral! Deze chocoladereep is gevuld met krokante künefe en smeuïge pistachepasta. De Dubai reep wordt tegenwoordig zelfs in de supermarkt verkocht (met een stevig prijskaartje), maar het is veel leuker en vrij eenvoudig om hem zelf te maken.
Chocolade tempreren
Voor het lekkerste resultaat moet je de chocolade tempreren. Daarvoor verwarm je de chocolade tot een bepaalde temperatuur waarna je hem weer laat afkoelen tot een bepaalde verwerkingstemperatuur. Door het tempreren gaat de chocolade glanzen en krijgt hij die lekkere “knak” als je erop bijt. Ik tempreerde de chocolade met behulp van een digitale kerntemperatuurmeter en dat ging heel eenvoudig.
Kadayif
De vulling van de Dubai reep bestaat uit kadayif (dunne deegslierten) en pistachepasta. Soms wordt er ook tahin (sesampasta) toegevoegd maar die heb ik achterwege gelaten en ook niet gemist. Kadayif vind je in de koeling bij de Turkse winkel of supermarkt. Je bakt ze krokant en goudbruin in wat boter in de koekenpan en mengt er pistachepasta doorheen. Klaar is je vulling!
Pistachepasta
De pistachepasta kun je zelf maken of kopen in de winkel. Hoe meer pistachenootjes er verwerkt zijn in de pistachepasta hoe beter de kwaliteit en hoe duurder hij is. In dit recept gebruikte ik kant-en-klare pistachepasta uit de winkel en dat smaakte prima.
Zoete recepten, Chocoladerecepten
Deel je reactie