Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Duitse aardappelsalade met slagroom
Aardappelsalade is een veelzijdig bijgerecht. Je kunt het als bijgerecht op tafel zetten tijdens bijvoorbeeld een barbecue, of serveren als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis erbij. In Duitsland eten ze deze aardappelsalade vaak als hoofdgerecht en serveren hem met een braadworst, wat augurken en een hardgekookt ei.
Ingrediënten
- 3 grote, vastkokende aardappels
- 1 el verse bieslook, gehakt
- 1/2 zoete witte ui, in fijne halve ringen gesneden
- 2 middelgrote augurken, in plakjes gesneden
- 2 tl kappertjes, uitgelekt
- 2 el mayonaise
- 1 1/2 el slagroom
- 1 1/2 el zachte mosterd
- zout en peper uit de molen
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en voeg dan de ongeschilde aardappels en zout toe.
Kook de aardappels beetgaar in ongeveer 10 minuten. Klop ondertussen de mayonaise, slagroom en mosterd door elkaar.
Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de aardappels in plakjes en meng ze voorzichtig met het mayonaisemengsel en alle overige ingredienten, probeer de aardappelplakjes heel te houden.
Breng op smaak met zout en peper. Laat de aardappelsalade afkoelen. De volgende dag smaakt de aardappelsalade nog beter. Wij aten de aardappelsalade met een stukje vlees van de barbecue en een lekkere salade.
Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Duitse recepten, Picknickrecepten, Salades
om 13:48
Héérlijk , met room !
om 12:31
Ja, room maakt alles een beetje beter … 🙂
om 18:56
heerlijk deze aardappelsalade, voortaan maak ik m zo!!
om 12:26
Leuk om te horen Mirjam!
om 12:17
Jum jum dat ga ik zo nog ffkes maken
om 09:20
Enjoy Gwen! 🙂