Ingrediënten
De hoeveelheden bepaal je zelf, zie de bereiding hiernaast.
- Sperziebonen, uiteinden eraf en gehalveerd
- Extra vierge olijfolie
- Witte balsamicoazijn
- Fijne kristalsuiker
- Zeezout en zwarte peper uit de molen
- Rode ui, fijngesnipperd
Onlangs schoven we bij mijn ouders aan voor een lekkere barbecue. Toen ik aan mijn moeder vroeg ik of nog iets mee moest nemen was haar antwoordt: “nee, er is meer dan genoeg”. Er kwamen die avond verschillende bijgerechten op tafel waaronder een zelfgemaakte komkommersalade. “Ik wilde eerst een bohnensalat maken, maar omdat ik zoveel komkommers had liggen, heb ik maar een komkommersalade gemaakt,” vertelt mijn moeder. Die bohnensalat is typisch Duits en maakte mijn (Duitse) oma vroeger vaak. Toen werd hij vaak gemaakt met gele sperziebonen, maar mijn moeder maakt de salade tegenwoordig met groene sperziebonen. Dat bracht me meteen op het idee om deze salade zelf te maken met de sperziebonen uit onze moestuin. Ik vroeg mijn moeder om het recept en ging er thuis mee aan de slag. Het recept is supersimpel en heel erg lekker. Serveer als bijgerecht bij de barbecue, of met een gebakken Duitse biefstuk met champignonroomsaus en gebakken aardappeltjes. Smullen maar!
Menu, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Duitse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
De hoeveelheden bepaal je zelf, zie de bereiding hiernaast.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie