Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 eiwit (het eigeel kun je gebruiken voor de vulling)
- Snufje zout
- 100 ml water
Mijn dochter is dol op de Aziatische keuken. Noedels, sushi en dumplings zijn momenteel favoriet. Nu had ik die laatste nog nooit zelfgemaakt dus leek het me leuk om daarmee aan de slag te gaan. Een dumpling (Chinees) is een deegtasje met een lekkere vulling. Dat kan een vulling zijn met kip, vlees, of een vegetarische vulling. In de toko kun je kant-en-klare gyoza (=Japanse benaming van een dumpling) vellen kopen die je alleen hoeft te ontdooien en kunt vullen. Ik wilde de vellen echter graag zelf maken. Na meerdere filmpjes te hebben bekeken op internet leek me dat namelijk prima te doen.
Met dit eenvoudige recept kun je circa 48 dumpling vellen maken. Het maken van het deeg is heel makkelijk. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig inclusief water. De meeste tijd zit hem in het uitrollen van het deeg. Het is even een klusje maar wel leuk om te doen!
Dumplingvellen die je niet direct wilt gebruiken kun je invriezen. Leg dan tussen elk dumplingvel een stukje bakpapier zodat je later kunt pakken wat je wilt.
Basisrecepten, Hartige keuken, Aziatische recepten, Voor bij de borrel
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie