Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 11-2019
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Op maandag hoef ik vaak niet te koken omdat er dan nog genoeg kliekjes eten van het weekend in de koelkast liggen. Helemaal niet erg natuurlijk, ik hou van kliekjes! Zo lagen er dit keer nog gebakken krieltjes en gehaktballetjes in de koelkast die ik samen even opnieuw opbak in de koekenpan. Ook lagen er nog wat rookvleesrolletjes met ei in de koelkast die op tafel mogen en ik maakte er een salade bij. Prima maaltje zo op maandag!
Dinsdag
Vandaag staat er een wokgerecht op het menu met varkenshaas, broccoli, wortel, champignons en oestersaus. Zo lekker! Ik neem me ook steeds weer voor om vaker te wokken omdat het zo makkelijk en lekker is, maar meestal kom ik niet verder dan 1x in de week. Geen idee waarom. Het recept komt eraan in elk geval!
Woensdag
Ella-Marie en ik gaan uit school even boodschappen halen voor het avondeten. Ella-Marie mag bepalen wat we eten en kiest wraps met krokante kip. Dit recept. In plaats van kipschnitzels sneed ik zelf kipfilet in repen en paneerde ze met een zakje krokante kip van Santa Maria, maar je kunt de kip ook zelf kruiden en paneren met paneermeel of panko. Ik bakte ze krokant in de oven en bestrooide ze op het laatst met wat geraspte kaas zodat die nog even kon smelten. Ik maakte er ook nog guacamole bij. Vervolgens lekker alles uitstallen op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Smullen maar!
Donderdag
Ella-Marie eet vandaag wat eerder omdat ze naar voetbaltraining moet. Ik bakte drie mini-pizzaatjes voor haar af in de oven en serveerde die met wat rauwkost erbij. Uiteindelijk vond ze de pizza niet lekker en kreeg ze nog een sneetje brood.
Voor Johan en mij had ik twee bollen zelfgemaakt pizzadeeg uit de diepvries gehaald en aten wij later zelfgemaakte pizza.
Vrijdag
Ik vind vrijdag echt een dag voor friet, maar omdat ik de friet van de cafetaria nooit lekker vind maak ik de frietjes zelf. Op dit moment zijn zelfgemaakte ovenfrietjes bij ons favoriet. Hiervoor schil ik ongeveer een kilo vastkokende grote aardappels en snijd ze in frietjes. Even wassen en droogdeppen en omhusselen op een, met bakpapier beklede, bakplaat met een flinke scheut extra vierge olijfolie. Bestrooien met wat zeezout uit de molen en circa 30 minuten bakken in de oven (onder- en bovenwarmte) op 220 graden tot ze goudbruin zijn. Halverwege de baktijd een keertje omscheppen. Erbij maak ik een lekkere ijsbergsalade en ik bak wat eieren met spek, een sjalotje en kaas.
Zaterdag
Ella-Marie heeft ’s ochtends een voetbalwedstrijd met haar team in Nijmegen en Johan en Ella zijn al vroeg weg. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een paar uurtjes te werken. ’s Middags gaan we even de tuin in. Terwijl Ella-Marie zich uitleeft op de trampoline (waar haalt ze de energie vandaan?) is Johan druk bezig in de moestuin en rommel ik er wat omheen. 🙂 Zo leuk om te zien dat de eerste rabarber alweer omhoog komt!
Zijn er nog bepaalde rabarberrecepten die je graag zou willen zien hier op Keukenliefde? Haha, het duurt natuurlijk nog wel even voordat ze volgroeid zijn maar laat het me alvast weten in een reactie hieronder! PS Ik krijg vaak mailtjes met vragen in mijn mailbox, terwijl je onderaan elk recept of bericht ook heel makkelijk je vraag kunt stellen. Scroll na het bericht gewoon helemaal door naar beneden tot je dit veld ziet:
Als we genoeg hebben van de kou en de regen gaan we lekker naar binnen, trekken ons huispak aan en steken de openhaard aan.
’s Avonds maak ik een feestmaal met gebakken ossenhaasbiefstuk, groene asperges en pappardelle in tomatensaus. Ook dit recept ga ik met je delen. Het was heerlijk!
Zondag
Johan was al heel vroeg op om de eerste F1 race van het seizoen te kijken. El en ik slapen lekker uit. Als de race is afgelopen bakt Johan wentelteefjes!
’s Middags gaan we op pad om keukens te bekijken. Beetje ideeën en inspiratie opdoen voor onze nieuwe keuken straks! We twijfelen nog over heel veel dingen. Willen we bijv. een kookeiland of toch een traditionele L-vormige keuken (wat is handiger en fijner?)? Wat voor oven willen we (inbouw op ooghoogte of een grote losstaande oven)? Wel of geen stoomoven? Wat voor soort afzuigkap (is zo’n afzuigkap in de aanrechtblad bijv. handig en fijn?). Wat voor soort blad? Wat voor soort kastjes?
Ooohhh… Help!
Haha, eigenlijk vragen we ons van alles af! Van de keuken in ons vorige huis weten we dat we weer een Quooker willen (kokendwaterkraan) omdat die superhandig en fijn was. Ook zou ik nooit meer zonder een grote Amerikaanse koelkast kunnen met koud water en ijsblokjes dispenser. Wat zijn de dingen waar jij nooit meer zonder zou kunnen in je keuken? Of heb je juist iets wat superonhandig is in je keuken waar je spijt van heb? Wij staan open voor alle tips!!! 🙂
Op de terugweg naar huis stoppen we even bij het Veerhuis in Wamel voor een drankje en broodplankje.
’s Avonds hebben we geen zin om te koken en hebben we vooral heel veel zin in Chinees eten. Dus stappen we in de auto om een rijsttafel af te halen. Niet veel later zitten we aan tafel schandalig te smullen. Perfecte afsluiting van de week als je het mij vraagt.
Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??
Deel je reactie