Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 12
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Nadat ik Ella-Marie naar school heb gebracht rijd ik naar mijn schoonzus. Ze is vandaag jarig en wilt morgen haar collega’s trakteren op zelfgebakken taart. We bakken een chocoladetaart en carrot cake met roomkaastopping.
’s Avonds eten we van alles en nog wat: een kliekje broccolisoep, ovenfrietjes en salade. Als toetje is er eton mess!
Het recept voor de eton mess ga ik binnenkort met je delen.
Dinsdag
Ik ontbijt met een geroosterde boterham belegd met kaas, tomaat en komkommer. Smullen!
Daarna maak ik alvast quichedeeg voor het avondeten. Vanavond eten we quiche lorraine!
Het recept ga ik binnenkort met je delen.
Woensdag
Hier word ik blij van: verse tulpen in huis! De perfecte bloemen om je huis in lentesfeer te brengen.
Op Huis- en TuinLiefde deelde ik verzorgingstips en prachtige inspiratie om tulpen in huis neer te zetten.
’s Avonds maak ik aardappelgratin met truffelroom (recept volgt) en Johan maakt er een salade bij. Op de salade liggen stukjes kabeljauw en zalm, in de oven gegaard en net gaar.
Donderdag
Ik maak drie heerlijke bruschettarecepten en begin spontaan te dagdromen over een vakantie in Italië.
De bruschettarecepten ga ik snel met je delen.
’s Avonds eten we een frietje.
Vrijdag
Ik neem ’s ochtend een nieuwe kookvideo op waarin ik het kwarktaartrecept van mijn schoonmoeder maak. Hij moet een hele nacht opstijven in de koelkast dus we kunnen morgen pas proeven.
’s Avonds eten we spaghetti bolognese. De bolognesesaus maak ik altijd zelf en laat ik minstens 2 uur pruttelen op heel laag vuur. Zo doen de Italianen het ook.
Zaterdag
Ik film het laatste deel van het kwarktaartrecept en maak nog een nieuwe video: broodjes gevuld met ei. Een heerlijk recept om tijdens Pasen als ontbijt of lunch te serveren!
’s Middags gaan we lekker wandelen, eten we onderweg een ijsje bij Daisy’s en relaxen we in de tuin.
’s Avonds eten we een hele kip uit de oven, met groentefrietjes en salade.
Te lekker!
Zondag
Ontbijten met kwarktaart. Wil je niet zolang wachten op het recept van deze kwarktaart, probeer dan alvast deze stracciatella-aardbeienkwarktaart. Ook heel erg lekker!
Lunchen met een kaastosti uit de oven.
IJsje happen bij Daisy’s.
Gevulde courgettes met ratatouille en een vleugje roomkaas light. Het perfecte gerecht om een zonnige dag mee af te sluiten. ? Het recept vind je hier.
Dat was het weer voor deze week!
Ga jij ook iets lekkers koken?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram, Facebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
om 14:46
Hmm ik ben benieuwd naar de aardappelgratin!
De ratatouille staat voor deze week op het menu, maar dan hol ik een stokbroodje uit om het in te stoppen. Iemand hier maak ik niet blij met courgettes 😉
En kwarktaart is natuurlijk altijd lekker! De gevulde broodjes met ei zien er ook geslaagd uit!
om 10:44
RAtatouille in een broodje is ook heerlijk Elisa! 🙂