Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 12 2025
Een kijkje in de keuken week 12 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!
Social media
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Dinsdag
Ik bracht Nacho al vroeg naar de kapper. Een paar uur later kan ik hem weer ophalen. Kijk wat een heertje!
En ik maakte een lekkere ovenschotel met spitskool, gehakt en romige mosterdpuree want ik ontdekte dat er maar heel weinig recepten met spitskool op KL staan. Geen idee waarom want spitskool is superlekker.
Eten jullie vaak spitskool en wat maak je er dan mee? Ik ben heel benieuwd!
Het recept van deze ovenschotel ga ik snel met je delen.
Woensdag
Vandaag maak ik twee nieuwe recepten voor de website en tijdens het koken film ik zodat ik weer nieuwe IG reels met je kan delen. Ik maakte het populaire broodje tunacado van Joe & The Juice en pasta pesto met kip. Ze komen eraan!
Ik kreeg ook nog een blond jubileumbiertje van Gulpener thuisbezorgd omdat ze dit jaar 200 jaar bestaan! 🥳 Ik ben geen bierdrinker maar Johan maak ik daar heel blij mee.
Donderdag
Johan en de tiener zijn de deur uit en ik heb vandaag een thuiswerkdag op kantoor. Recepten uitschrijven, foto’s bewerken, filmpjes editen, mails beantwoorden, etc. ’s Middags haal ik de grote boodschappen voor het verjaardagsdiner aanstaande zaterdag dat ik maak voor mijn vader die afgelopen dinsdag 80 jaar is geworden! 🥳
’s Avonds maak ik een makkelijke maaltijd: Gekruide aardappelpartjes uit de oven, een gebakken kipschnitzel met brie, walnoot en honing en tuinbonen.
Vrijdag
Zodra ik het weekmenu online heb gezet ga ik nog wat laatste verse ingrediënten halen op de markt voor het verjaardagsdiner. Ik had nog niet ontbeten en haalde een bakje kibbeling voor mezelf als lunch. Zo lekker.
Weer thuis ga ik alvast aan de slag met de voorbereidingen voor het verjaardagsdiner morgen. Chocoladetaart maken (dit recept), romanescosoep maken en de groenten voor bij het hoofdgerecht blancheren en koelen in ijswater zodat ik ze morgen alleen maar even hoef op te warmen. De tiener maakte ’s middags op de computer nog leuke menukaarten.
Voor het avondeten maak ik een makkelijk eenpansgerecht met groene curry, groenten en noedels. Een gekookt eitje erbij maakt de maaltijd compleet.
Zaterdag
Het is een drukke dag vandaag want ondanks de voorbereidingen van gisteren moet er nog veel gebeuren voordat we de gasten kunnen ontvangen. De tiener heeft een voetbalwedstrijd dus die is de deur uit. Terwijl Johan de buitenboel afneemt, ramen zeemt en het huis schoonmaakt ga ik verder met de voorbereidingen voor het diner. Ik begin met het maken van de amuse: geitenkaasballetjes met pistache, cranberry en serranoham. Daarna snijd ik de garnituren voor het voorgerecht en de soep. Dan is het tijd om de tafel te dekken, bloemen op de vaas te zetten, de openhaard klaar te leggen en mezelf op te frissen. Rond vijf uur ’s middags komt de familie en zijn we er klaar voor.
Het was supergezellig en alles verliep vlot en soepel, mede dankzij de voorbereiding. Dat is de beste tip die ik iedereen kan geven die een diner wil organiseren: bereid zoveel mogelijk voor en begin er op tijd mee! Ik maakte een planning zodat ik precies wist wat er allemaal moest gebeuren en wanneer ik dat moest doen. Probeer de gerechten van tevoren ook al een keer uit zodat je weet hoelang de bereiding is en je niet voor verrassingen komt te staan. Je hoeft trouwens echt niet alles zelf te maken. Zo gebruikte ik een kant-en-klare bearnaisesaus (wel van tevoren proeven of hij lekker is), röstirondjes en tempuragarnalen uit de vriezer en kant-en-klaar pistache-roomijs. Maak het jezelf niet te moeilijk, dan blijft het leuk.
Hier de recepten:
- Geitenkaasballetjes met pistache, cranberry en serranoham
- Romanesco-soep (recept ga ik binnenkort met je delen)
- Tonijntataki: sashimi tonijn (bestel bij je visboer) kort dichtschroeven in koekenpan of op de barbecue, de tonijn moet vanbinnen nog rood zijn. Door de furikake rollen en in dunne plakken snijden. Ponzu dressing (voor over de tonijn) maken (4 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 el mirin, 3 à 4 el limoensap, 1 el sesamolie en 1 tl suiker door elkaar roeren), garneren met avocado, sliertjes bosui (in ijswater leggen zodat ze gaan opkrullen), radijsjes en bestrooien met furikake en sesamzaadjes. Afmaken met wat kewpie en wasabi. Wij serveerden er ook een gefrituurde tempura-garnaal bij.
- Lamshaas kort bakken zodat mooi rosé blijft. Serveren met bernaisesaus, lente-groenten (ik gebruikte peulen, sugarsnaps, haricot verts, courgette en groene asperge) en krokante röstirondjes.
- Chocoladetaart
Zondag
Vandaag is het rustdag, ik was niet vooruit te branden. Johan maakte ’s avonds het avondeten: club sandwich. Met kip (Johan rookte kipfilets op het ei), bacon, sla en tomaat en Johan maakte er ook guacamole en eiersalade bij. En frietjes! Bekijk hier alle club-sandwichrecepten op KL.
Maandag
Een nieuwe week is weer begonnen met koud maar stralend weer! Word jij ook zo blij van het zonnetje? Ik krijg er zoveel energie van. Van Innocent krijg ik al vroeg deze twee nieuwe shotjes thuisbezorgd: Wake Up en Gut Health. De tiener is dol op dit soort drankjes en we proeven samen meteen de Wake Up shot. Sodeju, die was pittig! De cayennepeper en cafeïne maakte ons meteen goed wakker. 🙂
’s Avonds aten we nog wat opgewarmde kliekjes, onder andere de romanesco-soep.
om 13:05
Ik maak altijd de gevulde paprika met spitskool 😉
Mis ik nou de geitenkaasballetjes op de menukaart?
om 14:49
Gevulde paprika is altijd goed. 😋 De geitenkaasballetjes waren een amuse en stonden idd niet op de menukaart.
om 16:58
Wow, wat een geweldig verjaardagsmenu!
En wat een lieve uitstraling heeft Nacho.
om 14:50
Die uitstraling past ook perfect bij z’n karakter. 🥰