Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 16-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
De laatste week met z’n drieën thuis werken is aangebroken. Vanaf volgende week maandag (gisteren als je dit leest) gaat Johan weer naar kantoor bij zijn werkgever en zijn Ella-Marie en ik met z’n tweeën thuis. Terwijl Johan en Ella-Marie op kantoor zitten, ga ik de keuken in om weer wat recepten voor KL te maken: onder andere groentesoep met tortellini en een bananenbrood.
’s Avonds maak ik tomatenrisotto met courgette, aubergine en paprika. Lekker!
Woensdag
In de brievenbus vond ik dit gezellige kaartje van vriendinnetje Miranda. Zo leuk en lief! Lang leve de postbezorgers!
Er wordt ook weer gekookt vandaag onder het gretig toeziend oog van Ella-Marie en Nacho. Zodra de foto’s gemaakt zijn moet er geproefd worden natuurlijk.
Voordat we gaan eten gaan we wandelen met Nacho.
Als we thuiskomen maak ik bolognesesaus. Vanavond eten we spaghetti bolognese!
Donderdag
Wat een feest, Johan maakt vandaag de lunch klaar op de barbecue! Op de barbecue worden tortillawraps gelegd met onder andere gerookte zalm, pesto, tomaat en kaas en wraps met bacon en geroosterde paprikaspread.
’s Avonds steken we weer de barbecue aan voor het avondeten. Op de barbecue gaan speklappen en kipsateetjes. Erbij hebben we stokbrood, aardappelsalade en komkommers. Simpel en lekker!
Vrijdag
Vandaag maakt Johan het avondeten klaar: gebakken aardappels, gebakken kipschnitzel met een plakje smelt cheddar en groenten uit de braadslee in teriyakisaus.
Zaterdag
Vanavond eten we weer zelfgemaakte kipkebab met pitabrood, salade (fijngesneden ijsbergsla, ui en witte kool omgehusseld met olijfolie, zout en peper), frietjes en knoflooksaus. De kipkebab maken we door kippendijen fijn te malen en te kruiden met kebabkruiden (zonder zout) en zout en peper uit de molen (kant-en-klare kruidenmixen met zout zijn vaak veel te zout dus je kunt beter een mix zonder zout kopen en zelf zout toevoegen). Dan in een cakeblik bakken in de oven en af laten koelen. Voordat je wilt eten hoef je hem alleen in dunne plakjes te snijden en krokant te bakken in de koekenpan.
Het huis moet ook weer schoongemaakt worden. Nu we met z’n allen elke dag thuis zijn wordt het huis veel sneller vies dan normaal. Zeker met een hond en twee katten in huis is stofzuigen een dagelijks terugkomend klusje.
Voordat we gaan eten wordt er weer gewandeld.
En dan is het kebab tiiiiime! We eten met het bord op de schoot op de bank voor de film Harry Potter and the prisoner of Azkaban.
Zondag
Deze blauwe regen die tegen ons huis groeit, hadden we vorig jaar flink teruggesnoeid. Gelukkig loopt hij nu weer uit. Kijk hoe mooi die kleuren zijn!
Lunchtijd! Johan heeft verschillende belegde sandwiches gemaakt. Mmmm…
De rest van de zondag doen we niet zoveel. We rommelen een beetje in huis en in de tuin. ’s Avonds maakt Johan een sushitaartje met zalm en avocado voor Ella-Marie als avondeten. Johan en ik eten zelfgemaakte pizza. Het deeg had ik al eerder gemaakt en ingevroren, dus hoefde ik alleen maar te ontdooien.
Puk en Marie liggen er ’s avonds zo bij.
Maandag
Vandaag gaat Johan voor het eerst sinds vijf weken weer werken op kantoor bij zijn baas. Ella-Marie en ik zijn thuis en beginnen de dag zoals elke maandag op kantoor. Rond negen ’s ochtends komt het huiswerk van Ella-Marie binnen. Dan begint ze aan haar schoolwerk. Ik werk dit grotendeels dit Kijkje in de keuken uit en help Ella-Marie soms als ze iets niet snapt. Tussen de middag gaan we samen buiten lunchen. Ik maak Hawaï tosti’s met brie, ananas en ham. Rond twee uur ’s middags is Ella klaar met haar schoolwerk en heeft ze vrije tijd. Ik werk dan nog even op kantoor en rond een uurtje of vier gaan we wandelen met Nacho. ’s Avonds kook ik pasta met spekjes, broccoli en kaassaus. Ongeveer dit recept, hoewel ik hem altijd anders maak afhankelijk van wat ik in huis heb.
om 10:24
sushitaartje met zalm en avocado, heb je daar het recept ook van?
ziet er geweldig mooi uit en vast ook erg lekker…
om 11:14
Hoi Ingrid, sushitaartje is heel simpel. Gewoon sushirijst koken volgens de bereiding op het pak en op smaak brengen met sushiazijn. Een stukje zalm mi-cuit garen in sojasaus en dan lostrekken met een vork. Avocado in plakjes snijden of prakken. In een kookring op maat geknipt norivel leggen, dan sushirijst, dan weer een norivel en dan zalm en avocado. Serveren met sojausaus, wasabi, ingelegde gember en eventueel wat furikake. Zal het recept binnenkort nog wel een keer maken en het uitschrijven en delen. 🙂
om 22:46
Hoi, die manier van kebab maken is handig! Snij je de kip kleiner of echt malen in de machine? Lijkt me ook handig voor in de vriezer zodat je het alleen hoeft op de bakken. Graag zou ik je recept van de kebab zien verschijnen want alles wat we van jou maken smaakt super!
om 11:11
Hoi Marika, we malen hem fijn in de keukenmachine zodat je een soort gehakt krijgt. De plakjes zou je idd goed kunnen invriezen! De volgende keer dat we het weer maken zal ik het recept uitschrijven en foto’s maken! 🙂
om 20:22
Hoi, ik ben wel benieuwd naar de groenten uit de braadslee in teriyakisaus, welke saus gebruik je daarbij en hoe lang gaat het in de oven? Het ziet er erg lekker uit!!
om 11:06
Hoi, dat is dit recept maar dan zonder de kip! Je kunt in principe elke groente gebruiken die je zelf lekker vindt.
om 11:06
En de link: https://www.keukenliefde.nl/groenten-en-kip-uit-de-oven-in-sojasaus-marinade/