Een kijkje in de keuken week 18-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

De tweede week van de meivakantie gaat van start en die beginnen El en ik met een lekker onbijtje in de tuin.

Een kijkje in de keuken week 18-2019

Verder krijgen we een leuk pakketje thuisbezorgd van Fairtrade Original met hun Community Coffee. Deze koffie wordt zonder tussenschakels rechtstreeks ingekocht bij fairtrade en biologische koffiecoöperatie Red Ecolsierra uit Colombia. Hier lees je meer over deze koffie. De leuke thermosbeker met mijn naam erop heeft Johan direct ingevorderd. 🙂 Vooruit, hij zit voor zijn werk dagelijks veel in de auto dus zo’n mok die hij ’s ochtends thuis kan vullen met goede koffie is hem meer dan gegund!
Een kijkje in de keuken week 18-2019

’s Avonds eten we een frietje!

Dinsdag

We zitten ’s ochtends al vroeg in de auto met z’n drieën. Johan zet mij en Ella-Marie af bij het hoofdkantoor van Mazda in Waddinxveen want ik mag drie maanden een Mazda CX-5 rijden! Joehoe! Johan rijdt in een Mazda CX-3 dus ik ben snel gewend. Alles werkt ongeveer hetzelfde, maar de CX-5 is een stuk groter! Wij krijgen een zwarte uitvoering mee naar huis die vanbinnen is uitgevoerd met wit leren bekleding en verder alle mogelijke luxe die je maar kunt bedenken. De muziek gaat aan en Ella-Marie en ik genieten met volle teugen van onze terugrit! Onderweg naar huis houden we nog even een koffiestop bij La Place. Daarna breng ik Ella-Marie naar mijn schoonmoeder om een paar nachtjes te logeren. Neefje Levi is er ook dus dubbele pret voor oma! 🙂 Ik rijd daarna weer naar huis om te werken.

Drie keer raden wat Johan en ik ’s avonds eten … Pizza! 🙂

Woensdag

Ik heb weer een gewoon werkdagje en zit de hele dag achter de computer om recepten uit te schrijven en foto’s te bewerken. ’s Avonds kookt Johan want hij (en ik ook) heeft zin in melanzane di parmigiano, oftewel een aubergineschotel uit de oven. Hij maakt hem volgens dit recept op KL. Erbij een afgebakken stokbroodje met kruidenboter. We hebben weer zitten smullen!

Donderdag

Ik maak risotto met champignons en groene asperges. Misschien wel de lekkerste risotto ooit…! Hoe je hem maakt? Pijnboompitjes goudbruin roosteren in droge koekenpan, opzij zetten. 400 gram champignons (plakjes) bakken op hoog vuur in olijfolie en boter, op het laatst wat tijm (heel takje) en teentje uitgeperste knoflook erdoor roeren, meegaren en van het vuur afhalen. Takje tijm eruit halen. In dezelfde pan gesnipperd uitje, uitgeperste knoflookteen en gedroogde chillivlokken aanfruiten in olijfolie. Afblussen met witte wijn en laten verdampen. Half pak risotto erbij en even doorroeren. Onderzetten met bouillon (ik gebruikte één pot kippenbouillon van de Soepfabriek aangevuld met zelfgemaakte kippenbouillon gemaakt met een bouillontablet) en zachtjes laten pruttelen, al roerend en steeds wat extra bouillon toevoegen tot de risotto beetgaar is. Dit duurt een minuut of 20. Ondertussen 100 g groene aspergetips in stukken snijden van ca. 1 cm. Klont roomboter, flinke eetlepel crème fraîche, flinke hand geraspte Parmezaan, groene asperges en gebakken champignons erbij, doorroeren en nog kort (1 à 2 minuten) doorwarmen. Dan vuur uit, deksel op de pan en 2 minuten laten staan. Opscheppen, wat rucola, pijnboompitten en een draai zwarte peper uit de molen eroverheen en smullen maar!

Een kijkje in de keuken week 18-2019

Vrijdag

Voor een samenwerking ga ik aan de slag met de Tortilla Nacho Cheese en de Chili Mild & Sweet van Croky en maak ik een heerlijke dip (met o.a. guacamole, tomatensalsa en zure room) om erbij te serveren. Ik had de smakelijke tortillachips en dip onlangs al een keer op tafel gezet als borrelhapje en dit werd meer dan goedgekeurd door het strenge testpanel Johan en Ella-Marie. Alle bakjes gingen namelijk schoon leeg! 🙂 Ik maak de dip nu nog een keer om op de foto te zetten en deel het recept gelijk op IG. Heb jij de dip en de tortillachips al geprobeerd? Laat me in een reactie hieronder weten wat je ervan vindt! 🙂

Ik haal ons kleine aapje weer op bij mijn schoonmoeder en ga aansluitend even boodschappen doen voor het avondeten. Ella-Marie mag kiezen wat het wordt vanavond…

Het lekkerste broodje hamburger van KL natuurlijk! Dit recept. 🙂

Zaterdag

Ella-Marie en ik gaan ’s middags weer even bij onze twee kittens kijken. Ze zijn inmiddels 5 weken oud en al flink gegroeid. Het beginnen echte deugnietjes te worden!

Na ons bezoekje aan de kittens rijden we even langs bij de oma van Johan. Ella-Marie kan niet wachten om de foto’s van de kittens te laten zien en oma staat ook te popelen. We moeten haar beloven dat we de kittens komen laten zien als we ze over een paar weken gaan ophalen. Beloofd oma! 🙂

Eenmaal weer thuis zien we dat Johan hard heeft gewerkt. Hij heeft in onze afwezigheid namelijk het oude kippenhok afgebroken! Dit lijkt ons namelijk een heerlijk plekje om een terras te creëren… #stapvoorstap #tuindoelen

Voor het avondeten maak ik pasta met romige kaassaus, bacon en broccoli. Mmmm… Ik maakte ongeveer dit recept.

Als toetje maken Johan en Ella-Marie een aardbeienmilkshake van verse aardbeien, vanilleroomijs en een scheutje melk. Dit recept. Ik moet van Ella even een fotosetting neerzetten zodat ze er een foto van kan maken. #minifoodblogger

Een kijkje in de keuken week 18-2019

Zondag

Bevrijdingsdag!

Een kijkje in de keuken week 18-2019

’s Middags lopen we naar het bevrijdingsfestival dat vlakbij ons huis is. Vanuit een vliegtuig worden er broodjes gedropt en er landt een parachutiste (zie de video’s op onze IG-Stories!). Ook zijn er optredens van regionale bands. Ondanks het wisselvallige weer zat de sfeer er goed in en was het supergezellig! We aten op het festivalterrein een frietje dus ik hoefde ’s avonds geen eten meer te koken.

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde