Een kijkje in de keuken week 20-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Een nieuwe week is begonnen! ’s Ochtends om acht uur staat de aannemer weer op de stoep om de laatste dingen op de deel af te maken. Johan werkt vandaag buiten de deur en Ella-Marie heeft nog een weekje vakantie en is dus gezellig thuis. Tussen alle bedrijven door werk ik op kantoor voor de website en het kookboek.

Voordat we het avondeten ’s avonds opwarmen drinken we buiten in de tuin een drankje. De zon was ver te zoeken maar de temperatuur prima dus even genieten!

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Als we de boel buiten hebben opgeruimd en naar binnen gaan warmen we kipcurry met gele rijst op — die we gisteravond uit de diepvries hadden gehaald. Niet fotogeniek, maar wel heel lekker! Hij was behoorlijk pittig dus een verkoelende kwak Griekse yoghurt smaakt er wel lekker bij. Terwijl we binnen zitten te eten, valt de regen buiten met bakken uit de lucht. Jakkes!

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Slechte foto van lekker eten!

Woensdag

Vandaag weer net zo’n dag als gisteren. Johan is de deur uit en El en ik vermaken ons thuis. Gelukkig schijnt het zonnetje en kunnen we ook naar buiten. Op de deel is vandaag voorlopig voor het laatst geklust. De volgende stap is het afbreken van de huidige keuken en daar een toilet maken (we hebben nu alleen een toilet boven op de badkamer en dat is niet handig). Dan moet er een noodkeuken op de deel komen zodat er weer gekookt kan worden. En daarna gaan we verder met het stucen van de wanden, het leggen van een tegelvloer, schilderen van plafond en sierlijsten en — niet te vergeten — het uitzoeken en plaatsen van een nieuwe keuken! Maar eerst even een geldboom planten… ? (PS Die boom bestaat dus echt!: ‘de Watercacao/Geldboom (Pachira) komt van oorsprong uit Centraal en Zuid-Amerika. In de Feng Shui symboliseren de 5 bladeren aan een tak van de Pachira de 5 basiselementen: metaal, hout, water, vuur en aarde. Het is een relatief makkelijke plant die het gezien zijn symboliek en namen een leuke plant maakt om kado te geven.’ Bron: intratuin.nl) Vond ik wel een leuk weetje… ?

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Eind van de middag breng ik Ella-Marie naar mijn ouders want ze mag een paar nachtjes blijven logeren. Als we aankomen zitten mijn ouders buiten op het terras en drink ik gezellig een wijntje met ze mee.

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Als ik de spullen van Ella-Marie binnenzet maak ik nog even een foto van dit boeketje. Gemaakt door moeders met bloemen uit de tuin. Simpel maar zo mooi!

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Donderdag

Het is Hemelvaartdag vandaag dus Johan is lekker vrij. Omdat Ella-Marie nog bij opa en oma is werk ik de hele dag op kantoor voor KeukenLiefde en ga ik verder met de teksten voor het nieuwe kookboek. Johan vermaakt zich in de ochtend ook op kantoor en doet ’s middags wat klusjes in huis en in de tuin. Ook richten we de deel weer een beetje in met wat praktische spullen zoals onze schoenen en een deurmat. In de schuur hebben we nog een eiland van IKEA staan en die sjouwen we de deel op. Kunnen we voorlopig toch al aan een eiland zitten… Joehoe! Ik vind het nu al enig! 🙂

Vrijdag

Terwijl ik weer een dagje op kantoor zit, maakt Johan in de ochtend een paar nieuwe recepten voor de website die ik alleen even op de foto hoef te zetten.

Daarna gaat Johan de tuin in. Hij haalt wat nieuwe plantjes in het tuincentrum, gooit de planten die in de schuur hebben overwintert naar buiten, maait het gras en maakt de moestuin onkruidvrij. Het liefst zou ik ook lekker de tuin in gaan maar eerst moet het kookboek af en ingeleverd zijn dus hup, terug naar binnen en achter de computer.

’s Avonds koken we tomatenrisotto die we serveren met burrata, wat druppels balsamicocrème, basilicum, parmezaan, een draai zwarte peper en een drizzle goede olijfolie. Niet normaal zo lekker! Echt een van onze favoriete gerechten om te maken (eenpansgerecht!) en om te eten!

Zaterdag

Eind van de ochtend halen we Ella-Marie op bij mijn ouders en rijden we door naar de stad. We hadden gereserveerd voor de lunch en wandelen daarna nog even door de stad voor wat kleine boodschapjes. Voelde echt als een uitje! Was superlang geleden dat we met z’n drieën de stad ingingen.

Zondag

Vandaag houden we een luierdag! We slapen uit, spelen met Lego, lezen een boek, spelen met Nacho en wieden onkruid in de tuin (en schuilen zo nu en dan voor de regen). ’s Avonds eten we een gebakken kipschnitzel met zelfgemaakte ovenfrietjes en salade.

Maandag

De meivakantie is voorbij en een nieuwe school- en werkweek begint. Johan werkt thuis vandaag dus we zitten de hele dag samen op kantoor met Nacho aan onze voeten. 🙂

Ella-Marie moet ’s avonds weer naar voetbaltraining en vaak eet ze dan iets eerder dan Johan en mij. Johan maakt een lekkere sushi bowl voor haar klaar met rijst, mi cuit zalm, komkommer, avocado, lente-ui, radijsjes en ei. Eroverheen een drizzle Kewpie (Japanse mayonaise), sesamzaadjes en furikake. Een van de favoriete maaltjes van dochterlief.

Een kijkje in de keuken week 20-2021

Johan had vanavond zin in pasta met varkenshaas en roomsaus dus als Ella naar de voetbal is maak ik die voor ons klaar. Ik bak eerst de varkenshaas aan in de koekenpan en schep ze uit de pan. Daarna uitje en knoflook in achtergebleven bakvet fruiten, champignons, paprika en verkruimelde paddenstoelenbouillontablet en lepel tomatenpuree erbij en wat kookvocht van de pasta. Roeren tot een sausje. Dan flinke scheut room en chilivlokken erbij en even door laten koken tot gewenste dikte. Gekookte pasta erdoor husselen en peterselie en opscheppen maar! Ik was een beetje uitgeschoten met de gedroogde chilivlokken dus de saus was flink pittig, maar Johan vond het heerlijk. Ik ook trouwens, maar pasta vind ik altijd goed.

 

 

Een kijkje in de keuken, Geen categorie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde