Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 22-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Een wandeling door de moestuin. Zoals ik eerder in dit Kijkje al zei: ‘Wie zaait, zal oogsten.’
Van de moestuin wandel ik naar de zijtuin. Tijdens een van mijn verwoede pogingen om al het drap van de vijverbodem te halen, heb ik waarschijnlijk een gaatje in het folie geprikt. Elke dag staat het water lager. Arme visjes. We weten nog steeds niet zo goed wat we met de vijver willen. Weg of houden? Als het water helder is en je de visjes en kikkers kunt zien is het prachtig, maar anders… Rondom de vijver groeien planten die nu bloeien met felpaarse bloemen. Geen idee hoe deze plant heet, maar ze zijn prachtig!
De vijgenboom doet het ook goed. Ik dacht altijd dat vijgen het in ons klimaat niet goed zouden doen, maar het tegendeel is waar. Net zoals voorgaande jaren zit de vijgenboom weer bomvol vijgen en ze zijn ook lekker zoet!
Als Ella-Marie ’s middags uit school komt wordt er natuurlijk weer geplonsd. ?
Woensdag
Johan en Ella hebben vandaag een thuiswerkdag, dus we zijn allemaal thuis. ’s Middags gaan Ella-Marie en ik even langs bij mijn ouders, dat was weer even geleden.
’s Avonds als we thuiskomen steekt Johan de pizzaoven aan. Vanavond eten we zelfgemaakte pizza! Het is de eerste pizza van dit jaar en dan moet Johan (de pizzabakker des huizes ???) altijd weer even inkomen om de pizzabodem op de deegschep te schuiven. De eerste pizza ziet er dus altijd een beetje gehavend uit. Maar de smaak is delizioso! Echt, er gaat niks boven zelfgemaakte pizza uit de houtoven!
Donderdag
In de ochtend maak ik een zoet baksel met kersen. Dit was zó lekker! Nog even geduld, maar het recept komt eraan.
’s Avonds steken we de barbecue weer aan. Wat is het toch heerlijk om buiten te koken en te eten. Lang leve de zomer lente!
Vrijdag
Er worden nog meer recepten met kersen gemaakt! Er gaat niks boven Hollandse kersen, daar verheug ik me elk jaar net zo op als de witte asperge. Ik haalde de kersen trouwens in de Betuwe bij Betuwe kers. Daar hadden ze al Hollandse kersen uit de kas. Nog even wachten en dan zijn ook de kersen van de koude grond er weer, die zijn nóg lekkerder!
’s Avonds halen we een frietje voor het avondeten.
Daarna moet het gras nog afgereden worden! Laat het gras maar groeien! ?
Zaterdag
Om half acht ’s ochtends staat Johan zijn vader op de stoep met een freesmachine. In de achtertuin staat nog een gedeelte van de stam van een oude kersenboom die weg moet inclusief een deel van de onderliggende wortels. Het was een flinke klus waar Johan en zijn vader bijna de hele ochtend mee bezig waren.
Deze bolle beer houd alles van een afstandje in de gaten. Hij is van de week trouwens naar de trimmer geweest!
Ondertussen zat ik op kantoor te werken en ging Ella naar voetbaltraining. Tussen de middag lunchen we met z’n allen aan de picknicktafel. Ik had afbakbroodjes gevuld met een mengsel van kaas, chorizo, olijven en zongedroogde tomaat en die afgebakken in de oven. Daarna gaat er een gebakken eitje op en smullen maar.
’s Middags wordt er weer geplonsd!
’s Avonds gaat de barbecue weer aan. Ik had varkenshaassaté (deze satémarinade) gemaakt en verder komt er satésaus, stokbrood, rauwkost en huzarensalade op tafel. Simpel en lekker!
’s Avonds zitten we met z’n allen voor de tv om de lancering te kijken van SpaceX. Voor Ella-Marie was dit de eerste keer dat ze een raketlancering live op tv zag. Ze vond het superspannend! (Johan en ik trouwens ook.) Gelukkig ging alles goed en zijn de mannen inmiddels veilig aangekomen in ISS.
Zondag
Eerste Pinksterdag! Van het overgebleven stokbrood van de barbecue gisteren bakt Johan wentelteefjes. Yum! Stokbroodwentelteefjes zijn het lekkerst!
De rest van de dag rommelen we een beetje in en rondom huis. ’s Avonds eten we asperges met Hollandaisesaus, krieltjes en zalm van de barbecue.
Maandag
Tweede Pinksterdag! Wat een cadeautje zijn al die vrije dagen toch de afgelopen weken. Zeker nu het zo mooi weer is en we volop van buiten kunnen genieten. Vandaag houden we een rustdag en brengen we het grootste deel van de dag buiten in de tuin en in het zwembad door.
De barbecue draait hier overuren! Hij gaat ’s avonds weer aan voor gemarineerde kipfilet (marinade van citroensap, gedroogde oregano, knoflook, zout en peper en scheutje zonnebloemolie) en pitabroodjes. Op tafel komt zelfgemaakte knoflooksaus en rauwkost.
Dat was onze week weer! Benieuwd wat deze week ons gaat brengen. Vandaag en morgen is het nog mooi weer, vanaf donderdag wordt het kouder en gaat het regenen. Er mag best een plens regen vallen, want de grond is kurkdroog! Ik doe alvast een klein regendansje. ?? Slechter weer betekent binnen eten en dat biedt weer smakelijke mogelijkheden; ik krijg spontaan zin in stoofvlees en stamppot! We zien wel, het wordt vast weer een smakelijke, fijne week.
om 21:32
Ik dacht dat het irissen zijn.
om 11:51
Dankjewel Eline! Daar lijken ze idd op! 🙂