Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 25-2023
Een kijkje in de keuken week 25-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 25-2023.
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram of Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Een kijkje in de keuken week 25-2023
Dinsdag
Ella-Marie heeft een studievrije dag en is gezellig thuis. Nadat we allebei ons ding hebben gedaan (ik wat werkdingen achter de computer, zij wat leren voor de aankomende toetsweek) rijden we naar Den Bosch. Het is inmiddels lunchtijd dus strijken we neer op een terrasje en bestellen we allebei een flammkuchen. Daarna gaan we op zoek naar wat leuke zomerkleding. Eind van de middag rijden we weer naar huis. ’s Avonds loop ik nog een rondje door de zijtuin. Soms komen we daar weken niet. De tuin ligt aan de zijkant van ons huis op het zuiden en is afsluitbaar door middel van een poortdeur. Vooral in de zomer is het daar net een woestijn. Nu was de zon gezakt en was het er aangenaam. De rozen zijn volop in bloei en de vijgen groeien hard. Ook de Toscaanse jasmijn die we vorig jaar onder het keukenraam tegen de muur in de grond plantte groeit goed.
Woensdag
Johan en Ella zijn de deur uit voor werk en school. Ik heb vandaag en morgen een kookdag thuis om nieuwe recepten voor de website te maken. Dat lukte weer goed. ’s Avonds maakte ik een lauwwarme macaronisalade als avondeten met kliekjes die ik vond in de koelkast. Sperziebonen, spekjes, doperwten, komkommer, mais, hardgekookt ei, feta en gerookte kip gingen erdoor, zo uit mijn hoofd. Van een half stokbrood uit de koelkast maakte ik knapperige croutons in de oven om erbij te eten. Smaakte heerlijk.
Donderdag
Kookdag nummer twee. Ook deze recepten waren lekker en ga ik binnenkort met je delen. ’s Avonds hoefde ik geen eten te koken, alleen maar op te warmen. Ella maakte na het eten nog een lekker toetje.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag en rommelt in huis en in de tuin. Ik heb een kantoordag en schrijf onder andere de recepten uit die ik woensdag en gisteren heb gemaakt en zoek de foto’s uit. Verder beantwoord ik de mail, plan ik social media in en bedenk ik alvast zes nieuwe recepten voor de kookdagen volgende week. Ook bestel ik de boodschappen hiervoor om thuis te laten bezorgen. Dat scheelt veel tijd. ’s Avonds eten we een diepvriespizza. We delen een pizza met z’n drieën en eten er een simpele salade bij. Dat is genoeg want vanavond komen de buren op visite en hebben we een zelfgemaakt saucijzenbroodje bij de koffie en daarna komt er nog wat lekkers op tafel.
Zaterdag
Johan zijn ouders komen eind van de middag naar ons toe en blijven gezellig eten. Ik serveer een diner met Koninginnensoep (dit recept alleen gebruik ik ook de aspergeschillen om bouillon van te trekken) vooraf, asperges en bloemkool met beenham uit de oven, krieltjes, gepocheerd ei en hollandaisesaus als hoofdgerecht en eton mess als toetje. Overdag sta ik in de keuken om alvast wat dingen voor te bereiden.
Zondag
De volgende ochtend slapen we lekker uit en daarna maak ik op mijn gemak een lekker ontbijt. Misschien heb je het al gemerkt maar op zondag posten we tegenwoordig geen artikel meer. Dat geeft me rust om bijvoorbeeld een lekker ontbijt te maken. Zo fijn. De rest van de dag was luilekkerdag. ’s Avonds ging de gasbarbecue weer aan voor het avondeten. Mijn schoonouders hadden gisteren naast de watermeloen ook gemarineerde kip en Turkse broodjes van de Turkse winkel voor ons meegenomen dus die eten we vanavond. Johan maakte er nog een salade bij en zelfgemaakte knoflooksaus. Mmmmm….
Maandag
De wekker gaat weer vroeg want Ella moet het eerste uur op school zijn. Johan is vandaag en morgen vrij om wat klusjes in en rondom huis van zijn lijst af te strepen. Ik heb een kantoordag thuis. De dag vliegt voorbij en voor we het weten is Ella ’s middags weer thuis. Johan doet boodschappen voor het avondeten en kookt. Daarvoor trekt hij de gasbarbecue van Campingaz weer tevoorschijn. In de wokpan gaat lekkere groenten (aubergine, courgette, puntpaprika en ui) die hij eerst kort wokt en daarna op smaak brengt met een beetje oestersaus. Op de bakplaat bakt hij biefstuk en hij maakt een lekkere salade van veldsla en rucola, geraspte parmezaan, mozzarellabolletjes, tomaat en parmaham. Verder komt er goede olijfolie en balsamico crema (dikke balsamicostroop die zoetzuur van smaak is) op tafel die we als dressing gebruiken. We hebben heerlijk zitten smullen. Achteraf waren we het unaniem eens dat de biefstuk eigenlijk niets toevoegde. De groenten en salade waren zo lekker dat het eigenlijk niks meer nodig had, behalve wat lekker brood misschien. Zo doen we het de volgende keer.
Dat was ons Kijkje in de keuken week 25-2023. Hopelijk vond je het leuk om mee te lezen en te kijken en heb ik je misschien kunnen inspireren qua eten? Maar weer zien wat deze week ons gaat brengen. Vast veel lekkers. Fijne week!
Deel je reactie