Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 26-2021
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Dinsdag
Na weer een dagje werken vinden Johan en ik aan het eind van de dag ontspanning in de tuin: beetje onkruid wieden, de moestuin schoffelen, etc. De eerste oogst snackkommers zijn ook weer een feit.
Ik heb de groentelade vol liggen met restjes groenten en in de kelder ligt nog een zak nachochips: loaded groente nacho’s it is! De groenten (bloemkool, broccoli, sjalot, wortel en peulen) snijd ik klein en bak ik op hoog vuur in de koekenpan met wat Mexicaanse kruiden, een lepeltje tomatenpuree en voor de smaak een verkruimelde kippenbouillontablet (kun je eventueel vervangen door zout en peper) tot ze wat kleur krijgen. Dan afblussen met klein scheutje water en verder smoren/bakken tot de groenten beetgaar zijn en het vocht verdampt is. Dan in een ovenschaaltje laagje nachochips, wat groenten, schepjes salsasaus en zure room en kaas (geraspte jong belegen en cheddar) en deze lagen nog een keer herhalen. Eindigen met kaas, een plakje smeltcheddar en wat gedroogde oregano. Paar minuten bakken in de oven tot de kaas gesmolten is. Dan wat avocado eroverheen en smullen maar!
Woensdag
Alle kookboekrecepten zijn inmiddels ingeleverd dus ik kan weer volop koken voor de website. Ik maakte o.a. een lekker bananenbrood met kokos en walnoot (dit recept), zalm met groenten van de barbecue en gemarineerde kipspiesjes voor op de barbecue.
Ella-Marie had ’s middags een vriendinnetje spelen die ’s avonds bleef eten. Op verzoek van de dames gooide ik wat frietjes en snacks in de airfryer. Toen de dames waren vertrokken naar de scouting warmden Johan en ik wat kliekjes op en maakten daarbij een traybake met aardappel en groenten uit de oven.
Donderdag
En ook vandaag maak ik weer een paar lekkere en zomerse recepten voor KL.
’s Middags werk ik verder op kantoor om de gekookte recepten uit te schrijven en de foto’s uit te zoeken en te bewerken. Als Johan in de namiddag thuiskomt trekt hij zijn oude kleren aan om nog even in de tuin te werken.
Ella-Marie is naar voetbaltraining en heeft eerder al iets gegeten en terwijl Johan aan het wieden is maak ik binnen snel een pastaatje voor ons klaar met wat gebakken spek, champignons uit de koelkast die op moesten en een flinke scheut room. Altijd goed.
Vrijdag
In de ochtend werk ik op kantoor en daarna kook ik nog een recept voor de website. Voor het avondeten warmen we het gerecht ’s avonds nog een keer op en bakken er wat frietjes bij in de airfryer.
Zaterdag
Johan en Ella zijn ’s ochtends al vroeg de deur uit voor een voetbalwedstrijd van Ella haar team. Ondertussen werk ik thuis de uitgroei in mijn haar bij (was zeer hoognodig) en maak ik het huis aan kant.
’s Middags gaan we met z’n drieën op pad om een wc te kopen (volgende week wordt als het goed is beneden de wc gemaakt ?) en halen we op de terugweg naar huis wat vlees bij de slager om vanavond op de barbecue te gooien. Daarna is het tijd om te chillen.
Zondag
Ondertussen als Ella-Marie op het voetbalveld staat voor het Oranjefestival, duiken Johan en ik de tuin in. Er is van alles te doen, maar onkruid trekken staat bovenaan op het lijstje.
Maandag
Een nieuwe week begint met foodpost! Dit lekkere pakketje lag nog op ons te wachten bij de buren. De Sweet Solutions repen van Tony’s Chocolonely waren bedoeld om de grote chocolademakers (Big Choco) tot actie op te roepen, en in actie te komen tegen illegale kinderarbeid en moderne slavernij in de cacao-industrie. Omdat die uitnodiging nog niet helemaal goed is aangekomen, heeft Tony’s besloten de repen te blijven kopiëren. Dit keer komen de repen in de vertrouwde Tony’s wikkels en verklapt de binnenkant van de wikkel welke reep ze hebben gekopieerd.
De aannemer gaat vandaag ook weer aan de slag. De oude keuken wordt veranderd in hal met toilet.
’s Avonds eten we een lekkere salade (je moet wat met al die kropsla) met biefstuk van de barbecue en courgette uit de moestuin die we geroosterd hadden in de oven. De saladedressing maak ik van een flinke eetlepel mayonaise, verdund met een scheut zoetzuur augurkennat, een kneep honing, een lepeltje mosterd en een snuf gedroogde dille.
Deel je reactie