Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 29-2021
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Dinsdag
Zodra Ella-Marie naar school is begin ik mijn werkdag op kantoor achter de computer met een mok cappuccino. Die cappuccino is héél belangrijk voor het opstarten van mijn dag. Anders kom ik gewoon niet op gang… Vandaag hoeft er niet gekookt te worden voor de website dus zit ik de hele dag op kantoor te werken. Eind van de middag ga ik samen met Ella naar de winkel om wat boodschappen te halen. In de winkel komt Ella naar me toe met een bakje sushi in haar handen. “Mag ik dit vanavond eten mama?” Ik had nog geen idee wat we moesten eten en vond het prima. Konden Johan en ik de diepvriespizza’s eten die we thuis nog hadden liggen en heb ik kookvrij.
Woensdag
Langs het schapenhek van de moestuin had Johan begin van het jaar dahliabollen geplant om het geheel wat op te fleuren. Het duurt lang voordat ze hun gezicht laten zien maar vandaag de eerste dahlia gespot! Ik ben dol op dahlia’s. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en bloeien tot laat in de zomer door als je regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen verwijdert.
In het vorige kijkje zag je misschien al dat we een gasbarbecue kregen van Campingaz met diverse accessoires erbij waaronder een paellapan. Vanavond ga ik die uittesten voor het avondeten.
Man, wat hebben we zitten smullen! ? Helaas moesten we binnen eten want het miezerde een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. Het recept ga ik binnenkort met je delen.
Donderdag
Nadat ik Ella-Marie op school had afgezet reed ik naar Oisterwijk. Voor vriendinnetje Miranda had ik bij Robèrt een taart en worstenbroodjes besteld als bedankje dat we onlangs portretfoto’s mochten maken voor het kookboek in haar keuken. Ik nam ook twee kleine gebakjes mee want Miranda zou ’s ochtends bij mij op de koffie komen en dus konden we die meteen opsmikkelen. Toen ik thuiskwam zat Miranda me al op te wachten. Ik was natuurlijk weer verkeerd gereden dus was iets later thuis dan gepland… ?
’s Middags kreeg ik nog lekkere foodpost binnen: een nieuwe estafettereep van Tony’s van witte chocolade met wafel en blauwe bes (erg lekker!) en quinoa van Pablo’s Quinoa Revolucíon. Wist je trouwens dat er meerdere recepten op KL staan met quinoa? Quinoa is gezond, lekker en je kunt er alle kanten mee op. Bekijk hier onze quinoarecepten. De quinoa van Pablo’s Quinoa Revolucíon heeft net als Tony’s ook nog eens goed verhaal te vertellen.
Ik hoef ’s avonds niet te koken want er is nog een kliekje paella en erbij bakken we een paar frietjes in de airfryer.
Vrijdag
Johan is vrij vandaag. Begin van de middag rijden even naar de kringloop om rond te snuffelen. Dit keer kochten we alleen wat Donald Duckjes: 20 stuks voor 2 euro. Ella-Marie leest zo’n stripboekje in 10 minuten uit dus nu kan ze weer even vooruit. ?Daarna reden we nog langs het tuincentrum om wat plantjes te halen.
’s Avonds eten we zelfgemaakte pizza van de barbecue. Hiervoor gebruikte ik de pizzasteen die we bij de Campingaz barbecue kregen. Het resultaat was heerlijk! De bodem was superkrokant en mooi goudbruin. Recept ga ik delen!
Zaterdag
Halverwege de ochtend komen Johan zijn ouders Ella-Marie ophalen. Ze gaan samen op pad om nieuwe skeelers te kopen, die ze alvast krijgt van opa en oma voor haar verjaardag volgende week. Johan en ik lunchen tussen de middag met en lekkere tosti.
’s Middags wordt Ella-Marie weer thuisgebracht en kan ze nog even lekker plonzen.
’s Avonds steken we de barbecue weer aan. Ik maakte hasselback kipfilet op de barbecue en grilde er wat groenten bij. Het recept van de hasselback kipfilet vind je hier.
Zondag
Johan maakt een lekker ontbijt van de barbecue ’s ochtends: pancakes en gebakken ei.
Daarna gingen we even bij het hoge water kijken. Het afschuwelijke waterdrama dat zich afspeelt in Duitsland, België en Limburg houdt ons toch wel bezig. Hier in het land van Maas en Waal is het water heel dichtbij…
Weer thuis maakt Johan een lekkere lunch klaar: belegde stokbroodjes met tomaat, buffelmozzarella, Parmaham en verse pesto. En vooruit, we dronken er een klein glaasje rosé bij.
Halverwege de middag maakten we nog een wandeling met Nacho en haalden we een ijsje.
Eenmaal weer thuis ging Johan de F1 kijken en ging ik een hele kip marineren voor op het spit vanavond. Terwijl ik bezig was met de kip klopte Johan op het raam dat ik moest komen kijken. Max was net gecrasht en ze lieten nog geen beelden zien of alles goed was. Gelukkig kwamen even later de verlossende beelden dat hij uit de auto werd geholpen en oké was. Wat een klapper maakte hij!
De kip grilde ik op de rotisserie van de barbecue. Het was de eerste keer dus een beetje uittesten maar het resultaat was erg lekker. De kip was supermals en sappig. Ik had de kip onder het vel goed ingesmeerd met een mengsel van roomboter en zelfgemaakte kipkruiden en ook aan de buitenkant daarmee ingesmeerd. Het recept ga ik met je delen binnenkort! Erbij aten we geroosterde krieltjes en groenten uit de oven.
Maandag
Het weekend is weer voorbij gevlogen! De vakantie van Ella-Marie begint vandaag, maar Johan moet deze week nog werken. Daarna heeft hij 3 weken vakantie. Ik moet deze week ook gewoon werken. Er moeten nieuwe recepten gekookt worden en gemaakte recepten moeten worden uitgeschreven in ingepland. Daarnaast moet ik nog wat laatste dingen doen voor het kookboek. Ella-Marie vermaakt zich vandaag onder andere met bakken in de keuken. ’s Middags krijg ik een maaltijdpakket thuisbezorgd met nieuwe chipolataworstjes van Unox waar naast vlees ook groente inzit. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken.
Voor het avondeten maakt Johan pastasalade. Ik kreeg meerdere vragen voor het recept op social media maar Johan doet altijd maar wat. Zijn pastasalade smaakt altijd anders en altijd lekker, dus gooi er gewoon alles in dat je tegenkomt in je koelkast! Je maakt hem lekker smeuïg met mayonaise (en eventueel wat yoghurt) en een scheut zoetzuur augurkennat.
Daarna gaan we weer even bij het hoge water kijken. Het water is weer flink gestegen in een dag tijd. De wegen waar we gisteren reden zijn inmiddels allemaal ondergelopen.
Maar eens zien wat deze week ons verder weer gaat brengen… Wordt vervolgd!
Deel je reactie