Een kijkje in de keuken week 3-2022

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde erin, dan zien wij je foto ook en kunnen we hem delen!

Dinsdag

Het is weer een gewone werk- en schooldag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk thuis op kantoor. ’s Avonds eten we ciabattabroodjes belegd met rulgebakken gehakt met een zak boerensoepgroenten erdoor. Op smaak gebracht met een runderbouillonblokje en een scheutje frito. Wat kaas erover en even gratineren in de oven. Erbij een aangemaakte salade en smullen maar.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Oops…

Woensdag

Ella heeft ’s avonds voor het eerst sinds lange tijd weer scouting en eet wat eerder. Op verzoek krijgt ze een gebakken kipschnitzel belegd met brie en een salade. Johan en ik eten wat later een jachtsauspannetje (zakje) met gekookte rijst. Nadat ik de saus nog verder op smaak had gebracht (vond hem erg flauw) vonden we het een smakelijke hap. Volgens Johan moest ik dit recept nog een keer maken maar dan zonder zakje om te delen op KL  Was ik het mee eens en dus zie je hem later in dit kijkje nog een keer voorbij komen maar dan zelfgemaakt. Het recept ga ik binnenkort met je delen. Was erg lekker.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Donderdag

Ik heb weer een kookdag en maak onder andere een hele lekkere cakerol uit het kookboek Franse taartjes klein en groot van Petit Gâteau. ’s Avonds hoef ik niet te koken want er liggen nog genoeg kliekjes eten in de koelkast om op te warmen.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Pitabroodje belegd met rulgebakken gehakt en groenten en met kaas gegratineerd in de oven.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Kliekje opgewarmde pasta met tomatensaus en zalm

Vrijdag

De cakerol die ik gisteren maakte maak ik vandaag af en zet hem op de foto. Johan is vrij vandaag en terwijl ik de foto’s maak ruimt hij de keuken op. Daarna maak ik nog een ander recept voor de website. Eind van de middag komen Johan zijn ouders gezellig langs. Een mooie gelegenheid om de cakerol aan te snijden. Voor het avondeten warmde ik het gerecht op dat ik overdag had gemaakt. ’s Avonds kijken we The Voice (!!😮) met een klein borrelplankje erbij.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Zaterdag

De voetbaltrainingen en voetbalwedstrijden van het voetbalteam waar Ella in zit zijn helaas nog niet begonnen maar dat betekent wel dat we gezellig met z’n drietjes op pad kunnen. We rijden ’s middags even naar Zaltbommel om wat te shoppen en een bakje kibbeling te eten. Onderweg naar huis halen we meteen wat boodschappen voor het avondeten. ’s Avonds eten we bloemkoolsoep met roquefort. Dit recept maar wees gewaarschuwd. Hij is verslavend lekker!

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Klein geluk: tulpen op een vaas en een volle fruitschaal.

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Volgens mini me had ik te weinig roquefort toegevoegd dus gaat die er nog extra bij….

Een kijkje in de keuken week 3-2022

Zondag

We slapen lekker uit en maken ’s middags een grote wandeling met Nacho. Daarna rijden we even naar de dogwash want Nacho riekte behoorlijk. Zo’n dogwash is echt superhandig. Prijzig, maar handig. Nacho was naderhand weer heerlijk fris en fruitig. ’s Avonds eten we shoarma met pitabrood en salade. De shoarma maak ik altijd zelf,  dit keer van magere varkensfiletlapjes gekruid met deze zelfgemaakte shoarmakruiden. Heel lekker. Na het eten gaat de houtkachel aan en nestelen we ons op de bank met een filmpje.

Maandag

Ik probeer tegenwoordig op maandag en donderdag kookdagen in te plannen in plaats van 1 kookdag per week vorig jaar. Dan hoeft ik niet zo te stressen en kan ik de recepten wat meer aandacht geven. Gisteren waren de boodschappen voor vandaag al gedaan dus ik nadat ik de post van vandaag online heb gezet en de socials heb ingepland ga ik de keuken in. Het is altijd flink aanpoten zo’n dag maar het grote voordeel is dat er ’s avonds niet meer gekookt hoeft te worden en dat er genoeg te kiezen is.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je reactie

  1. Meddy

    Leuk!

    Ik lees elke week met plezier jullie wekelijkse bezigheden met lekker eten.
    En om ( genoeg) inspiratie op te doen

    Groetjes van Meddy

    1. Leuk om te horen Meddy! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde