Een kijkje in de keuken week 3 2025

Een kijkje in de keuken week 3 2025. Elke week deel ik hier een kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer een heerlijke, gewone week. Johan en de tiener zijn de deur uit en ik heb het rijk weer voor mezelf alleen. 😉 ’s Ochtends werk ik op kantoor achter de computer en ’s middags ga ik de keuken in om een lekker recept te maken. Ik maakte pasta met gehakt, prei, paprika en kerriesaus en die was lekker! Het recept staat inmiddels online en vind je hier.

Woensdag

Mijn moeder stuurt ’s middags een foto door van haar lunch. “Ziet er goed uit moeders!”, stuurde ik terug. Mijn lunch was iets kariger maar ook lekker, ik maakte een tosti voor mezelf. Het was slecht weer dus had ik de tiener met de auto naar school gebracht. ’s Middags als ik haar ophaal gaan we meteen even boodschappen doen voor het avondeten. Al mijn voorstellen voor het avondeten werden afgeketst en uiteindelijk stelde ik voor om zelf pizzadeeg te maken voor zelfgemaakte pizza. Dat werd enthousiast ontvangen en weer thuis ging ik meteen aan de slag. Het pizzadeeg moet namelijk een tijdje rijzen. Ondertussen ging de tiener aan de keukentafel leren voor een toets.

Ik filmpje hoe ik het pizzadeeg maakte maar ik heb nog geen tijd gehad om hem te editen. Zelfgemaakte pizza is echt zo makkelijk en lekker. Doe mijn best om hem snel met jullie te delen op Instagram.

Donderdag

Het is een echte winterdag vandaag met heel veel (natte) sneeuw. Ik kreeg helemaal zin in hartverwarmende winterkost en besloot hutspot te maken. Ik serveerde de hutspot met jus, rookworst, uitgebakken spekjes en gehaktballetjes. Ook hier maakte ik een filmpje van om het recept met jullie te delen maar ook hier nog geen tijd voor gehad. Komt er z.s.m. aan!

Moeders stuurde me weer een smakelijke foto door van haar avondeten. Ze had de Japanse zalm teriyaki gemaakt uit ons kookboek ‘Makkelijke Wereldgerechten‘ en die viel bijzonder goed in de smaak.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en samen zitten we ’s ochtends thuis op kantoor achter de computer. Ook bespraken we een nieuw plan van aanpak voor KeukenLiefde om o.a. de website te optimaliseren en maakte hiervoor een aantal afspraken met bedrijven die ons hiermee kunnen helpen.

Verder werden er cupcakes gemaakt door de tiener toen die weer uit school was en ’s avonds maakte ik een pastaatje met spekjes, broccoli en kaassaus. Die maak je zo: 125 g gerookte spekreepjes langzaam uitbakken in een ruime hapjespan tot ze goudbruin zijn. Dan gesnipperde ui en 1 knoflookteen erbij en even zachtfruiten. Dan 1 broccoli en de stronk (geschild) in kleine roosjes/stukjes, een 1/2 verkruimelde kippenbouillontablet, 100 ml water en 150 ml slagroom of kookroom erbij. Deksel op de pan en zachtjes smoren tot de broccoli beetgaar is. Ondertussen kook je de pasta beetgaar. Als de broccoli beetgaar is roer je een handje geraspte parmezaan door de saus. Even proeven en eventueel nog op smaak brengen met versgemalen peper. Pasta afgieten en door de saus roeren.

Zaterdag

Johan is gisteravond ziek geworden en ligt bijna de hele dag op bed en op de bank. Hij is bijna nooit ziek (afkloppen) dus het is gek om hem zo beroerd te zien. Ik ga aan de slag in huis met een emmer sop en de tiener gaat ’s middags zaalvoetballen want de voetbalvelden zijn nog te hard om op te trainen.

’s Avonds rijden de tiener en ik naar mijn ouders voor een verlaat verjaardagsdiner van mijn broer. Er werd Chinees besteld en dat smaakte heerlijk! Als toetje had mijn broer de Toblerone taart van KeukenLiefde gemaakt die hij zelf nog mooi garneerde met vers fruit en chocoladeganache. Hij smaakte net zo lekker als hij eruit zag.

Zondag

Vandaag houden we een uitziekdag/luierdag en doen we helemaal niks. De tiener moet leren voor toetsen en ik maak ’s middags alvast kippendijen schoon en zet ze in yoghurtmarinade in de koelkast voor het eten van morgen. Daarna ga ik door het avondeten. Ik maak een lekkere risotto met champignons uit de koelkast die op moeten, doperwten uit de vriezer en een restje parmezaan.

Maandag

Johan is nog steeds ziek en thuis. Ik sta vroeg op om wentelteefjes te bakken voor het ontbijt van opgespaard oud brood uit de vriezer en smeer broodjes voor de tiener om mee naar school te nemen. De rest van de ochtend vermaak ik me weer achter de computer.

’s Middags ga ik de keuken in om een nieuw recept te maken. Ik maak Indiase butter chicken waarvoor ik de kip gisteren al marineerde. Een halfuurtje marineren is ook prima maar een hele nacht is beter. Dan wordt de kip nog malser.

Eind van de middag rijd ik met de tiener naar de tandarts waar ze een sealing krijgt om haar kiezen beter te beschermen en er wordt een mal gemaakt van haar gebit voor een nachtbitje tegen het tandenknarsen dat ze doet. In de wachtkamer kwamen we heel toevallig mijn schoonzus tegen. 🙂

Als we over de waalbrug weer terug naar huis rijden zie ik hoe hoog het water staat. De gouden gloed van de ondergaande zon aan de horizon zorgde voor een picture perfect. Thuis hoefde ik de butter chicken alleen maar weer even op te warmen en konden we lekker eten.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde