Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 31-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Johan maakt vandaag een Turkse brood pizza voor het avondeten. Die is makkelijk en snel klaar te maken en superlekker! Dit recept. We eten er een salade bij. We hadden nog behoorlijk wat over, dus dat is een lekkere lunch voor morgen.
Woensdag
Foodpost! Van Stegeman krijgen we een leuk pakketje met onder andere hun vega burgers en broodbeleg.
We krijgen ook twee flessen Rueda Verdejo wijn thuisgestuurd. Omdat deze wijn erg goed met vis te combineren is, zijn Rueda en Freshly Fish een samenwerking aangegaan. Freshly Fish is een initiatief waarbij je maandelijks een visbox kunt bestellen met verse vis. De vis is al schoongemaakt en gemarineerd of gekruid, dus je kunt hem direct gebruiken. Vrijdag krijgen we een visbox van Freshly Fish zodat we zelf kunnen proeven hoe zo’n visje smaakt in combinatie met Rueda verdejo.
Een schaal vol moestuingeluk!
Tijdens het boodschappen doen zag ik Jumbo mosselen liggen en die kon ik niet weerstaan. ’s Avonds eten we mosselen!
Donderdag
Het stond al tijden op mijn nog-te-maken-lijstje: courgette inmaken in zoetzuur. Vandaag is de dag dat ik die groene rakkers eindelijk inmaak! Nu ik toch bezig ben, maak ik ook gelijk komkommers in.
Het recept voor de ingemaakte courgette vind je hier. Ik weet nog niet hoe ze smaken want ze moeten minimaal drie weken in de pot blijven zitten om op smaak te komen. Nog even geduld dus.
Voor de lunch maken Ella-Marie en ik een lekker afbakbroodje met kaas uit de oven. Het resultaat was zo lekker dat het op was voordat ik er een foto van kon maken…
Als de lunch op is en de groene rakkers in zoetzuur liggen te badderen is het tijd voor een frisse neus. Samen met Nacho maken we een rondje om de Vonkerplas: een grote, diepe plas in de uiterwaarden bij Dreumel. Het is een prachtige wandeling, waar we ruim een uur over doen.
Weer terug thuis neemt Ella-Marie een verfrissende plons in het zwembad en duik ik de moestuin nog even in om onkruid te trekken.
’s Avonds eten we sperziebonen uit eigen moestuin, met krieltjes en kipschnitzel van de barbecue. Jum!
Vrijdag
Johan maakt voor de lunch heerlijke club sandwiches klaar van de barbecue met zoetzure zalm, bacon en komkommer. Feest! Hier vind je het recept. Johan gaf er zijn eigen twist aan.
Terwijl Johan de lunch klaarmaakt wordt de Freshly Fish box thuisbezorgd, met 6 soorten vis. Hier word ik blij van! Wij zijn alledrie dol op vis; het is lekker, gezond en dankzij korte bereidingstijd ideaal om op tafel te zetten als je weinig tijd hebt om te koken. Deze vis is al gemarineerd of gekruid dus je kunt ze zo in de pan gooien. Binnenkort maar eens even doen en dan zo’n Rueda wijntje erbij opentrekken voor optimaal genot.
Omdat de temperatuur vandaag boven de dertig graden komt doen we ’s middags helemaal niks, behalve plonzen in het zwembad en luieren op de loungeset.
’s Avonds steken we de houtoven aan om pizza’s te bakken. Daarna houden we het vuurtje aan en zetten we een Bond film op. ?
Zaterdag
Ik maak ’s ochtends een receptje voor KL en zet die op de foto.
Spoiler alert! ?
Daarna gaan we op pad om een cadeautje te kopen voor Johan zijn vader die morgen jarig is. Aansluitend strijken we neer voor een smakelijke lunch.
Ik vind de lunch echt het hoogtepunt van de dag. Ga ook veel liever lunchen dan dineren. De porties zijn kleiner (en kleiner is fijner!), het menu leuker en de prijs vriendelijker. Het is mijn favoriete moment om lekker bij te kletsen met die lieve vriendin, te genieten van een moeder-dochter-momentje, of mooie toekomstplannen te smeden samen met je partner onder het genot van een lekker hapje en drankje. En het beste is: daarna heb je de hele (mid)dag nog (om je gemaakte plannen in uitvoering te brengen).
Love it!
Zondag
Johan zijn vader is jarig vandaag en ’s avonds gaan we bij ze eten. Ze halen een Chinees-Indische rijsttafel en een schaal sushi. Was superlekker! En heel gezellig. 🙂
Maandag
Johan maakt voor de lunch gevulde wraps met de vegetarische paprikaburgers van Stegeman. Honing-mosterdsausje op de wrap, wat rauwkost en de burgers met een plakje cheddar erop. Oprollen en smikkelen maar. De paprikaburgers waren trouwens goed van smaak.
’s Middags rijden we naar de Intratuin in Rosmalen om even wat plantjes te halen en rond te snuffelen. Op de terugweg naar huis wordt er even gestopt om een ijsje te eten.
Johan kookt vanavond weer! Hij maakt gehaktballen in biersaus met sperziebonen en frietjes. Was erg lekker!
om 17:53
Hoi Annemieke, ik lees al jaren je blog en maak je recepten, vind het elke keer weer leuk om je kijkje achter de schermen te lezen, ik woon zelf in Beneden Leeuwen, lunchtip, ga eens een broodje eten bij Marcus Antonius in Beneden Leeuwen, echt heerlijk!
om 17:31
Hoi Hanneke, wat leuk om te horen! Deze stond al op ons lijstje om binnenkort heen te gaan, heb er idd goede dingen over gehoord! Bedankt voor de tip! 🙂