Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 32-2021
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest en ziet het hier!
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!
Maandag
’s Ochtends wakker worden op de camping in Frankrijk (ik hield een vakantiedagboek bij van onze belevenissen) en ’s avonds thuis in Nederland afhaalchinees eten. Zo zag onze dag in een notendop eruit.
- Vertrek van de camping in de Franse ochtenddauw..
- En route!
- Voor mijn gevoel gaat de terugreis altijd veel sneller dan de heenreis…
- Leuk zo’n vakantie, maar die was als je weer thuiskomt!
- Geen puf meer om te koken…
- Een bordje afhaalchinees gaat er prima in na een dag in de auto
Dinsdag
Vandaag staat in het teken van opruimen, heel veel wasjes draaien en de tuin fatsoeneren. Ella-Marie gaat ’s avonds met een vriendin naar de kermis in het dorp en vraagt of ik iets leuks met haar haar wil doen. Ik maak een mooie vlecht want dat is het enige dat ik kan… Ella-Marie eet ’s avonds al iets eerder en op verzoek krijgt ze een gebakken zalmfilet met sperziebonen en courgette uit de moestuin. Als Ella naar de kermis is drinken Johan en ik eerst nog even buiten een drankje voordat we gaan koken. We maken risotto met spekjes, courgette en sperziebonen.
- Onkruid trekken
- Onze knapperd!
- Zalm met sperziebonen en geroosterde courgette uit de oven
- Met een drankje genieten van dit uitzicht!
- Sperziebonen en courgette kort voorgekookt
- Op het laatst roer ik ze door de risotto. Zo blijven ze lekker knapperig
- Smullen maar!
Woensdag
Ik heb vandaag een werkdagje op kantoor en schrijf onder andere het artikel met onze belevenissen op de camping uit zodat het morgen online kan. Ella speelt met een vriendin en Johan werkt in de tuin. ’s Avonds eten we broodje hamburger met Opperdoezer aardappels van de barbecue. Helaas is het niet echt lekker weer dus moeten we binnen eten.
- Proost!
- Genieten in eigen tuin is toch ook wel weer fijn…
- Gladiolen..
- Vlinderstruik..
- Appels aan de bomen..
- Dahlia’s in alle vormen en kleuren..
- Heel veel sperziebonen!
- Pepertjes..
- Tomaten..
- Doorgeschoten rucola, anders dan gewone sla is die nog steeds lekker om te eten! #aanrader
- Trompetplant..
- Voorgekookte Opperdoezer met veel olijfolie bakken op de barbecue…
- Broodje hamburger!
- De afgelopen tijd was het meer herfst dan zomer, maar ook dat heeft zijn charme… Het binnen weer gezellig maken, ik hou ervan!
Donderdag
We slapen lekker uit en genieten daarna van een ontbijtje gemaakt door Johan: eggs benedict met gerookte zalm op een beschuitbol. Hier vind je het recept. Ook vandaag heb ik een werkdagje op kantoor. Johan maakt ondertussen een lekker pruimenrecept voor de website met de enkele pruimen die aan de boom hangen. De oogst valt tegen dit jaar omdat de pruimenboom vorig jaar flink gesnoeid is. ’s Avonds eten we courgettesoep met courgette uit de moestuin en een bolletje kaassoufflé.
- Ontbijten met eggs benedict..
- De pruimenoogst valt (door een flinke snoeibeurt) tegen dit jaar, maar van de enkele die aan de boom zitten maakt Johan deze snelle pruimentaartjes.. Recept komt eraan!
- Courgettesoep in de maak..
- Onze tijdelijke keuken maar nu al een prima plek om te koken en te rommelen…
- Courgettesoep met bolletje kaassoufflé
- Puk de huisacrobaat zit op het dak..
Vrijdag
We staan op tijd op en brengen Ella-Marie naar opa en oma om een nachtje te logeren. Na een bakje koffie stappen Johan en ik in de auto, want we gaan vandaag op pad voor de webshop. ’s Avonds maken Johan en ik een heerlijke lasagne bolognese. De mooie ovenschotel is van het merk Lavandoux en kochten we vandaag in voor de webshop. (Je vind hem hier.) Dit exemplaar houden we zelf. 🙂 Benieuwd wat we allemaal inkochten voor de shop? Hier vind je alle webshopartikelen op een rij.
- Deze leuke waxinelichthuisjes sloegen we in voor de webshop..
- Geslaagd!
- Deze houten boekenstandaard kochten we ook in..
- Leuk voor op je aanrecht met ons kookboek erop! 😉
- Deze ovenschaal vind je ook in de webshop… (Exclusief de lasagne helaas, het recept vind je op de website!) 🙂
- Mmmmmm…
- Smullen!
Zaterdag
’s Ochtends halen we Ella-Marie weer op bij Johan zijn ouders. We hadden een gebakje meegenomen omdat Johan zijn vader afgelopen maandag jarig was en we er toen niet bij konden zijn. Daarna zet Johan zijn moeder nog wat lekkere hapjes op tafel. ’s Middags nog even boodschappen gedaan en ’s avonds lekker gekookt. Op het menu stond kabeljauw met mosterdroomsaus, wederom Opperdoezer aardappel van de barbecue en gekookte sperziebonen en wortel.
- Taartje eten..
- Lekkere hapjes…
- Sperziebonen uit de moestuin…
- Een drankje voor het eten en schuilen voor de regen..
- Dinner time!
- Nacho was heel onrustig ’s avonds, deze stekelige vrienden waren de oorzaak..
Zondag
We ontbijten wederom met eggs benedict want alle ingrediënten zijn nog in huis. Geen straf! De rest van de dag rommelen we een beetje in en rondom huis. Ik maak onder andere nieuwe tuinboeketjes voor in huis, want dat fleurt de boel zo lekker op. Ik heb nog bolognesesaus en bechamelsaus over die ik had gemaakt voor de lasagne en maak er een lekkere aardappelschotel mee voor het avondeten. Recept ga ik met je delen binnenkort. Johan maakt er een salade bij.
- Eggs benedict..
- Verse bloemen in huis uit de tuin…
- Gladiolen!
- Tuinboeketje..
- Aardappelschotel met bolognese- en bechamelsaus..
- Deze gaat de oven in..
- Aan tafel!
- Nacho krijgt tegenwoordig een handje sperziebonen met wat brokjes omdat hij op dieet is. Hier staat hij te wachten terwijl Johan de sperziebonen klaarmaakt..
- Aardappelschotel en salade…
Maandag
We gaan op pad om tegels uit te zoeken voor in de keuken. Het enige dat we weten is dat we Belgisch hardsteen willen, maar welke uitvoering en de maat, dat moeten we gewoon even zien. Volg je ons al op Instagram? Hier deel ik regelmatig een kijkje achter de schermen, onder andere van het uitzoeken van de tegels. Jullie reageerden massaal dat we moeten gaan voor de afmeting van 60×60 cm in matte uitvoering. 🙂 Heeft onze voorkeur denk ik ook, maar we denken er nog even over na. Die prijs is ook geen kattepis trouwens…! Maar ja, dat is een keuze natuurlijk. Mooie dingen kosten geld! PS Weet jij nog een goed adres voor Belgisch hardsteen, we horen het graag! 😉 ’s Avonds eten we zelfgemaakte pizza. Hadden we al heel lang zin in. Het smaakte weer als vanouds.
- Smalle voeg..
- Brede voeg..
- Leuke prijs ook! 😯
- Mat..
- Glazend.. Wat een keuzes!
- Pizzadeeg staat te rijzen..
- Gerezen pizzadeeg!
- Verdelen in 4 bolletjes..
- Ik laat de bolletjes voor een tweede keer rijzen terwijl we de ingrediënten snijden..
- Pizza time!
om 21:47
Hoi Annemiek,
Staat het recept van de aardappelschotel bolognese en bechamelsaus op de site ?
Ziet er heeeeeeerlijk uit!!
Groetjes Jennifer
om 09:14
Hoi Jennifer, nog niet maar lijkt heel veel op dit recept: https://www.keukenliefde.nl/aardappellasagne/
om 12:40
Toch voor hardsteen gekozen, ik ben heel erg benieuwd of het in de toekomst bevalt 😯
om 10:05
Hoi Yvonne, we hebben nog niks gekocht hoor, zijn alleen aan het rondkijken. Maar Belgisch hardsteen heeft idd onze voorkeur. 🙂