Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 33-2020
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Dinsdag
Terwijl Johan en Ella-Marie een paar uurtjes gaan kanovaren, schrijf ik het Kijkje in de keuken. Rond het middaguur krijg ik deze foto’s doorgestuurd van Johan. Kanovaren maakt hongerig, dus een frietje gaat er wel in!
Ondertussen zorg ik ook goed voor mezelf. Ik maak een lekkere quesadilla voor mezelf klaar als lunch.
’s Avonds komt er een vriendinnetje van Ella-Marie logeren. Terwijl de dames nog even plonzen in het zwembad, eten Johan en ik een (diepvries)pizzaatje en kijken de Netflixserie Prison break. We zijn net pas begonnen met seizoen 1, maar oh wat verslavend! Tja, wij lopen altijd een beetje achter…. (de eerste aflevering van seizoen 1 was al te zien op 29 augustus 2005!)
Het was eigenlijk de bedoeling dat de meiden in de tent zouden slapen, maar dat ging uiteindelijk niet door vanwege onweer en regen. Nadat we alle spullen weer naar binnen hadden verhuisd installeerden we de dames in de woonkamer. Daar was de temperatuur een stuk aangenamer dan boven. Het duurde nog een tijd voordat de dames stil waren.. 😉
Woensdag
Rond half negen ’s ochtends horen Johan en ik beneden alweer gegiechel. Ze mogen zelf een ontbijtje maken en de rest van de dag vermaken ze zichzelf, terwijl Johan en ik wat werken en rommelen in en rondom huis.
Ondertussen teken ik ook een nieuw contract met Forte Uitgevers voor een tweede kookboek! Het wordt een boek vol met makkelijke en lekkere familiegerechten. Je moet nog even geduld hebben, hij komt volgend najaar uit. Zin in!
’s Avonds bakt Johan pannenkoeken voor de meiden op de barbecue en daarna mogen ze nog even zwemmen.
Terwijl Johan en Ella het vriendinnetje weer naar huis brengen, maak ik een pastaovenschotel voor mij en Johan. Hiervoor kook ik wat pasta en sperziebonen en in een andere pan maak ik een champignonroomsaus. Door elkaar husselen, in een ovenschaal met wat kaas en gratineren in de oven. Erbij een salade!
We eten buiten met het bord op schoot voor onze nieuwe, oude, favoriete serie….
Donderdag
De vijgen aan onze vijgenboom zijn klaar om geplukt te worden. Hij hangt weer bommetjevol! Ik verwerk ze in een lekkere vijgencake. Een simpel recept, maar erg lekker dus ik ga hem met je delen.
We hebben ’s avonds niet zoveel zin om te koken, dus bakken we wat frietjes en snacks.
Vrijdag
Johan en ik brengen Ella-Marie halverwege de ochtend naar Johan zijn moeder en daarna gaan we samen op pad om inkopen te doen voor de KeukenLiefde webshop. Het idee om keukengerelateerde items te verkopen in de shop zit al lange tijd in ons hoofd, maar de daadwerkelijke eerste stap werd steeds uitgesteld. Eind van de middag rijden we huiswaarts met leuke spulletjes! Onderstaande items kun je vanaf nu (of binnenkort) kopen in onze webshop!
Binnenkort zal ik in een apart blogartikel alle items wat duidelijker toelichten met foto’s en zullen van lieverlee ook alle items verkrijgbaar zijn in de shop! PS De servetten, een katoenen draagtas met hartjes (leuk om als cadeau te geven met ons kookboek erin!), de hart-keukenschort die ik hierboven draag en het thee-ei met houder zijn al te bestellen in de webshop. PS Binnenkort krijgen we ook nog superleuke landelijke boekenstandaards binnen!
Als we weer thuis zijn, drinken we een drankje in de tuin. Ella-Marie blijft vanavond bij opa en oma slapen dus we hoeven haar niet op te halen.
We hebben daarna niet zoveel zin meer om te koken, maar doen het uiteindelijk toch. We maken spaghetti carbonara met chorizo en een salade. Ook snijd in een grote bolcourgette in blokjes en verdeel die over een bakblik met wat olijfolie en een snuf zeezout om te roosteren in de oven.
Zaterdag
Johan en ik zitten het grootste deel van de dag op kantoor te werken. Eind van de middag haalt Johan Ella-Marie weer op bij zijn ouders.
’s Avonds eten we, met het bord op schoot voor de tv, varkenshaassaté met frietjes en salade.
Zondag
Ontbijten met een versgebakken kaneelbroodje. ?
Moestuinoogst van de dag! Die dingen blijven maar groeien!
Johan en ik kijken buiten op de laptop de F1-race. Goooooo Max!
Ondertussen schrijf ik alvast het Kijkje in de keuken voor dinsdag, want morgen heb ik daar geen tijd voor.
’s Avonds eten we geroosterde groenten uit de braadslee (zoete aardappel, venkel, wortel, sugar snaps) met zalm en salade. Erbij een flinke lepel Griekse yoghurt op smaak gebracht met extra vierge olijfolie en zout en peper. Smullen!
De zalm hadden Johan zijn ouders van de week voor ons meegenomen van de Lidl! Teveel voor ons drieën om in één keer op te eten, dus een deel van de zalm vroor ik in.
Maandag
Terwijl Johan weer begint aan zijn eerste werkdag, vermaken Ella-Marie en ik ons een dagje in de Efteling. Voordat we ’s ochtends willen vertrekken, moet ik eerst deze ijselijke spin verwijderen uit de wasbak. Mijn ergste nachtmerrie! Zo groot, eng en harig! Normaal had ik Johan geroepen en mezelf in een hoekje verstopt maar dat ging nu natuurlijk niet. Na mijn brein flink gekraakt te hebben hoe ik dit ging aanpakken, heb ik hem (met een torenhoge hartslag!) in de ragebol laten lopen en in de vertste uithoek van onze tuin vrijgelaten. Nu maar hopen dat ‘ie niet terugkomt!
De Efteling was in elk geval weer top en alles was heel goed geregeld.
We sluiten de dag af bij de KFC met frietjes en sappige chicken tenders. Jummie! Omdat er iets verkeerd ging bij de bestelling kreeg Ella-Marie een ijsje aangeboden als goedmaker. Prima geregeld.
om 11:00
Dit is misschien een hele stomme vraag hoor 🙂 maar je salade met tomaat Komkommer rode ui en feta. Maak je die nog aan met iets van een dressing? Ziet er lekker uit!
Groetjes
om 11:24
Hoi Samantha, helemaal niet hoor! Ik maak hem altijd aan met een lepeltje sushi-azijn (die is lekker zacht en zoetzuur), extra vierge olijfolie en zout en peper.
om 11:25
PS Je kunt ook een witte balsamicoazijn gebruiken (of andere zachte azijn), of een beetje augurkennat van zoetzure augurken! 🙂
om 12:59
Super, bedankt voor de tips :)!!
om 08:50
Wil je dat NOOOOOOIT meer doen!!!!!!!! Een foto plaatsen van een joekel van een spin en dan niet vooraf een waarschuwing in je inleiding!!!!!!!!1 Ik durf voorlopig even niet meer op Keukenliefde te kijken hoor! 😉 Ben me een ongeluk geschrokken!!
om 10:00
Oooh haha, sorry!! Zal er voortaan aan denken! 😉 ??
om 11:47
O, ik ben blij dat hij in jouw spoelbak zat?
Hopelijk weet hij de weg naar ons huis niet te vinden!
Gefeliciteerd met jouw tweede kookboek, ben heel benieuwd!