Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 34
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Het normale leven begint langzaamaan weer vorm te krijgen. Hier in Dreumel begint de school weer en Ella-Marie heeft dus haar eerste schooldag in een nieuwe klas. Johan heeft deze week nog vakantie en we hebben de hele week vrijgepland om dozen uit te pakken en klusjes te doen. Ella-Marie mag kiezen wat ze vandaag wilt eten en daar hoeft ze niet lang over na te denken. Biefstuk met puree! (Dit recept.) Erbij maak ik haricots verts rolletjes met spek en gepofte trostomaten uit de oven.
Ik kreeg veel vragen van jullie over hoe onze keuken er nu uitziet. Begrijpelijk want ik had er nog geen foto’s van gedeeld. De keuken is namelijk wat gedateerd… 😉
Het gat op de foto hierboven waar de prullenbak staat komt binnenkort weer een vaatwasser in te staan. De keuken is op zich prima, maar voor een foodie zoals ik niet bepaald een droomkeuken. Ik zit eraan te denken om binnenkort de voegen met voegenfris te witten want dan oogt de keuken direct een stuk frisser. Maar eerst zijn er nog andere belangrijkere klussen in huis die gedaan moeten worden. Alles op zijn tijd. Het toekomstige plan is om het achterste deel van het huis – dat is nu niet geïsoleerd en wordt gebruikt als rommelhok/bijkeuken – te verbouwen en hier een grote woonkeuken in te plaatsen. De huidige keuken wordt dan misschien bijkeuken of hal. Voorlopig zijn dit toekomstplannen want we willen eerst minimaal een jaar in het huis wonen voordat we dingen gaan veranderen. Ik zal me dus voorlopig moeten redden in de huidige keuken. PS Johan en ik zijn nog op zoek naar een goede en betrouwbare klusjesman (of -vrouw!) die alles kan. Mocht je iemand kennen die woonachtig is in Dreumel of omstreken dan horen we het graag! 🙂
Na het eten chillen we in de tuin …
… en wordt er gras gemaaid.
Dinsdag
Na vijf minuten maaien hoor ik een knal en zie ik een grijze rookpluim. De maaier heeft het begeven. Gelukkig hebben we de handmaaier nog…. Het landleven gaat niet alleen over rozen.
Dinsdag
Johan en ik rijden ’s ochtends naar de IKEA om twee bureau’s te kopen voor op kantoor. Daar aangekomen gaan we eerst samen ontbijten.
Daarna gaan we op zoek naar de bureau’s. Deze zijn het geworden!
’s Avonds steken we de barbecue aan want het is heerlijk weer.
Woensdag
Omdat ik graag iets lekkers wil bakken met de appels uit onze tuin maak ik een yoghurtcake met appel. Een goed geslaagd experiment, hij is heerlijk! Het recept ga ik binnenkort met je delen.
Ella is elke woensdag om twaalf uur uit school. Johan en ik halen haar op en fietsen over de dijk naar het voetpondje in Wamel. Daar varen we over naar Tiel. We moeten het een en ander halen in de stad maar eerst gaan we lekker lunchen bij Restaurant De Merckt.
Donderdag
Ik ontving weer leuke foodpost.
’s Avonds kook ik pasta met spekjes en broccoli in romige kaassaus. Het is een echte gezinsfavoriet die ik al jaren maak maar het recept staat niet op KeukenLiefde omdat ik een zakje kaassaus en een bouillonblokje gebruik. Omdat er tegenwoordig zo’n taboe heerst op pakjes en zakjes heb ik het recept nooit gedeeld. Hoe je hem maakt? Je kookt de pasta (ca. 300 gram) en een kleine – in roosjes gesneden – broccoli beetgaar. (Dit kan in dezelfde pan, maar houd rekening met verschillende bereidingstijden.) In een koekenpan bak je een uitje en baconreepjes uit. Dan verkruimel je een kippenbouillontablet over de ui en bacon en voeg je de inhoud van het zakje kaassaus en koud water (zoveel als staat aangegeven op het pak kaassaus) toe. Goed doorroeren met een garde tot het bouillonblokje is opgelost en de saus iets dikker wordt. Dan roer je nog 125 gram crème fraîche door de saus en warm even door. Pasta en broccoli afgieten en door de saus roeren. Dit recept is voor circa 3 personen. Eet smakelijk!
Vrijdag
Ik bak ’s ochtends nog twee yoghurtcakes met appel (dezelfde die ik eerder deze week maakte) die ik naar de buren breng. We hadden nog niet echt kennis gemaakt dus hopelijk vallen we hiermee direct in goede aarde… 😉
Johan heeft de zitmaaier toch weer aan de praat gekregen dus maait ’s avonds weer een rondje.
’s Avonds eten we pitabroodjes met shoarma, zelfgemaakte knoflooksaus en ovenfrietjes.
Zaterdag
Johan en Ella-Marie zijn ’s ochtends al vroeg weg want Ella heeft een voetbaltoernooi met haar team. Ik rommel thuis een beetje aan en maak boeketjes bloemen voor in huis met bloemen uit onze voortuin.
Rond het middaguur zijn Johan en Ella weer thuis. Hun team is tweede geworden! Aan het eind van de middag fietsen we weer naar het voetbalveld want er is een ouders tegen de kinderen toernooi. Ik kan geen bal raken maar Johan gelukkig wel. Ik moedig ze aan langs de zijlijn. 😉 De kids winnen natuurlijk. Als we thuiskomen hebben we geen zin meer om echt te koken. Ella-Marie heeft zin in tomatensoep met een broodje hotdog en Johan en ik eten pizza. Johan steekt voor het eerst de Gelderse potkachel aan omdat we het maar niet warm krijgen. Binnen een half uur is het heerlijk warm in huis.
Zondag
Ella-Marie heeft zin in een chocoladebroodje als ontbijt (dit recept). Ik gebruik de Hands off my chocolate die ik van de week kreeg thuisgestuurd. Mijn favorieten zijn de Crispy Cookie Caramel & Seasalt en de Red Velvet & Witte Chocolade. Wáánzinnig lekker!
Daarna gaan we op visite Johan zijn oma die vandaag negentig is geworden!
’s Middags kijken we thuis naar de F-1 race (goooooooo Max!!) en daarna nemen we een kijkje bij het Food Festival in Dreumel! Dit is het tweede jaar op rij dat het georganiseerd wordt en ik ben diep onder de indruk van de organisatie en opkomst. Wat een gezelligheid!
GA JE OOK IETS LEKKERS KOKEN?
Deel een foto van jouw gerecht op Instagram of Facebook met #keukenliefde. Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!
Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!
Volg je ons ook op YouTube? Elke dinsdag verschijnt daar onze nieuwe weekvlog! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)
Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk
Deel je reactie