Een kijkje in de keuken week 34 2024

Een kijkje in de keuken week 34 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

De laatste week van de vakantie is ingegaan. Er wordt ’s ochtends een beetje gewerkt en geklust en ’s middags is er tijd voor een verkoelende plons.

Woensdag

’s Ochtendsvroeg staat de elektromonteur bij ons op de stoep om de aansluitingen te maken voor de warmtepomp die volgende week geïnstalleerd wordt. De rest van de dag wordt er weer wat gewerkt en geklust. Voor het avondeten maak ik een groene curry. Recept?

Wat groenten aanbakken (dit keer had ik champignons, paprika en broccoli), dan groene currypasta erbij en verkruimelde groentebouillontablet en kort meebakken. Blik kokosmelk erbij. Lege blik omschudden met water en ook erbij. Deksel op de pan en zachtjes koken tot groenen bijna gaar zijn. De laatste paar minuten van de bereidingstijd verkruimel ik wat rijstnoedels (ca. 100 g) in de curry om er meer een maaltijdsoep van te maken en voeg ik taugé toe. Ik serveer de curry met een hardgekookt eitje erbij en wat cashewnoten. Is voor 2 tot 3 personen.

Donderdag

Vandaag ga ik met dochterlief gezellig shoppen in Den Bosch. Voor de lunch strijken we neer bij Tantje Pietje. Ik ging voor het broodje zalm, ei en avocado en Ella-Marie nam de garnalenkroketjes. Was heerlijk. Onderweg naar huis haal ik meteen boodschappen voor het avondeten want Johan is weer aan het klussen. Voor het avondeten maakte ik verse pasta met courgette en paprika in tomatenroomsaus met zalm. Ik gooide ook nog wat olijven en kappertjes door de saus. Prima eetdagje zo. 😁

Vrijdag

Ella-Marie moet vandaag haar leerboeken op school ophalen en gaat daarna met een vriendinnetje de stad in. De meiden gingen gezellig ergens lunchen en Ella liet (na goedkeuring van ons) een tweede gaatje in haar oren schieten.

Ondertussen reden Johan en ik een paar keer op en neer naar de stort. Niet normaal hoeveel rotzooi we deze zomer hebben opgeruimd maar heerlijk dat het weg is.

’s Avonds eten we zelfgemaakte ovenfrietjes met gerookte zalm van het ei, salade en slasaus uit een fles. Had ik zin in. PS Veel zalm deze week op het menu zie ik nu! 😄

Zaterdag

Halverwege de ochtend stappen we in de auto voor een dagje Breda. Nacho gaat gezellig mee. Er werd lekker geluncht, geshopt en veel gewandeld. Weer thuis sloegen we het avondeten over en keken we met z’n allen een filmpje onder het genot van een lekker borrelplankje. In Breda hadden we bij een traiteur lekkere kaasjes gehaald en Johan maakte ’s avonds nog eiersalade.

Zondag

We slapen lekker uit en daarna rijd ik naar mijn ouders om het haar van mijn moeder te knippen en permanenten. Dat deed ik al bij mijn moeder toen ik nog thuis woonde en blijkbaar doe ik het goed want ik mag het nog steeds doen. 😊 Ik kon het lekker buiten doen want het was heerlijk weer. De moestuin bij moeders draait nog steeds op volle toeren: de aubergines en tomaten kunnen elke dag geplukt worden.

Eind van de middag was ik weer thuis en had Johan het huis schoongemaakt en het eten voorbereid. We aten ’s avonds buldak (pittig!) met kippendijen en broccoli van het ei met noedels erbij. Voor het eten werden de boodschappen voor mijn kookdagen nog thuisbezorgd. Ik heb volgende week voor het eerst sinds weken weer kookdagen ingepland voor KeukenLiefde. Joehoe! Zin in.

Maandag

Voor het eerst in vier weken gaat de wekker vroeg. Johan moet weer werken vandaag. Ella-Marie is nog een dagje vrij en moet morgen naar school. Ze heeft vanavond ook weer de eerste voetbaltraining. Hoe heerlijk vakantie ook is, het normale leven met ritme en regelmaat is dat ook. 🙏🏻 Ik pak mijn normale werkritme weer op met tussendoor wat wasjes draaien en stofzuigen.

Voor het avondeten maak ik verse tagliatelle met broccoli, spekjes en roomsaus. Recept: gerookte spekreepjes goudbruin bakken in wokpan, dan uitje, knoflook en chilivlokken erbij en aanfruiten. Broccoli in roosjes erbij en mee bakken. Ondertussen gezouten water aan de kook brengen voor pasta. Dan 225 ml water bij spekjes en broccoli met inhoud zakje vierkazensaus (ik had die van Maggie), even doorroeren en aan de kook brengen en 2 tomaten in stukken erbij. Ik had ook nog een stukje gorgonzola in de koelkast liggen die ik aan de saus toevoegde samen met een handje geraspte parmezaan. Zachtjes laten pruttelen tot broccoli beetgaar is. Pasta beetgaar koken, afgieten en mok kookvocht opvangen. Pasta door de saus husselen met scheutje kookvocht om de saus smeuïger te maken.

Wil je geen zakje kaassaus gebruiken, dan maak je de roomsaus met een bekertje kookroom of slagroom en eventueel een verkruimelde bouillontablet of wat bouillon voor een hartige smaak.

Het nieuwe kookboek komt eraan!

Het is bijna zover, ons derde kookboek Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten komt eraan! Hij ligt nu bij de drukker en ik verwacht volgende week het eerste exemplaar in handen te hebben. Zo spannend! In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog veel en veel meer!

WIL JE KEUKENLIEFDE SPONSOREN EN ERVOOR ZORGEN DAT IK JULLIE KAN BLIJVEN VOORZIEN VAN DIT KIJKJE IN DE KEUKEN EN DE LEUKSTE RECEPTEN?

Je kunt ons kookboek nu alvast reserveren in onze webshop (25,99 euro) zodat hij straks als één van de eersten bij jou op de deurmat valt! Of reserveer hem bij bol.com of een andere online of fysieke boekhandel. Ik ben je heel dankbaar! 🙂

Reserveer ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde