Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 35-2019
Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …
Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!
Maandag
Voordat ik eten ga koken blader ik de nieuwe Koken & Genieten door. Ondertussen maait Johan het gras. 🙂
Vandaag op het menu: pasta carbonara met sperziebonen en sla!
Dinsdag
Knuffelen met Puk! Wat worden onze Puk en Marie alweer groot. Sinds kort mogen ze lekker naar buiten en dat vinden ze geweldig! Ze vliegen de boom in, gaan op ontdekkingstocht en sprinten weer terug naar binnen als ze een eng geluid horen.
’s Avonds steken we de barbecue nog eens aan. Erop gaat een hele kip en een schaal vol groenten. Erbij wat frietjes uit de Airfryer en klaar is onze smulmaaltijd.
Woensdag
Als het aan mij ligt eten we elke dag lasagne. 🙂 Dit keer maak ik een variant zonder tomatensaus maar met romige bechamelsaus met spinazie en gegrilde aubergine. Een recept van HelloFresh. Ik maak ook regelmatig een variant op dit recept met zalm. Ik laat de aubergine dan achterwege en vervang deze door gesneden plakjes (niet te dun), rauwe zalm. Love it!
Donderdag
Ik sta in de keuken om twee nieuwe KL-recepten te maken waaronder deze heerlijke bobotie met sperziebonen. Recept komt eraan!
Onze buren komen vanavond op visite en omdat ik graag iets lekkers bij de koffie serveer maak ik een appeltaart. Met appels uit eigen tuin natuurlijk! Ik heb dan altijd het idee dat de taart nóg lekkerder smaakt. Onzin natuurlijk, dat is de beleving.
Vrijdag
Van de buren had ik gisteravond deze prachtige bos bloemen gekregen. De buurvrouw heeft dit boeket zelf samengesteld want ze heeft haar eigen bloemenatelier. Heerlijk, verse bloemen in huis! Ik word daar echt gelukkig van.
Mijn ouders zijn vandaag 50 jaar getrouwd en Johan en Ella-Marie hebben daar allebei verlof voor gekregen. Halverwege de ochtend rijden we naar mijn ouders om koffie te drinken met gebak.
Daarna hebben we een verrassing voor ze in petto en brengen we ze zonder iets te vertellen naar recreatiegebied de Gouden Ham. Daar hebben we voor de middag een grote sloep gehuurd om te varen. Koelbox mee met hapjes en drankjes en genieten maar! Het was prachtig weer en omdat er blauwalg ontdekt was in het water hadden we de hele plas bijna voor onszelf alleen. 🙂
Na een heerlijke middag op het water sluiten we de dag af met een etentje bij Eeterij de Pont in Maasbommel. Dankzij het mooie weer kunnen we lekker buiten op het terras eten.
Zaterdag
Het is wederom een prachtige zomerdag. Ella-Marie heeft een voetbalwedstrijd en terwijl Johan en Ella op het voetbalveld zijn werk ik nog wat achter de computer en maak het huis aan kant. ’s Middags doen we boodschappen en we rijden langs de slager om biefstuk (voor Ella en mij) en entrecote (voor Johan) te halen voor het avondeten. ’s Middags gaat Ella-Marie nog even naar het zwembad en Johan en ik rommelen in de tuin. Rond een uurtje of zes steekt Johan de barbecue aan. Net als hij de schaal met groenten en het vlees op de barbecue heeft liggen, verandert het weer. De stapelwolkjes zijn veranderd in donderwolken en de wind steekt op. Terwijl ik binnen de aardappelpuree sta te maken, breken buiten de hemelsluizen open. Johan kan nog net op tijd de barbecue onder de overkapping rijden en doet een schietgebedje dat het vuur niet uitwaait.
Gelukt! Niet veel later zitten we binnen met de kaarsjes aan heerlijk te smullen van onze maaltijd.
Zondag
Ontbijten met zelfgemaakte appeltaart wafels! Het recept gaan we delen.
Daarna maak ik nog een lekker bladerdeeghapje voor KL. Ella-Marie mag zich uitleven op de restjes bladerdeeg en belegd die met onder andere mini-marshmallows, geschaafde amandelen en suiker en kaneel. 🙂
Als de keuken weer is opgeruimd maak ik tzatziki en zet ik vlees in de marinade voor het avondeten. ’s Avonds eten we wraps met zelfgemaakte gyros en tzatziki.
Deel je reactie