Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Een kijkje in de keuken week 35-2023
Een kijkje in de keuken week 35-2023. Elke week deel ik hier een persoonlijk kijkje in onze keuken. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken week 35-2023.
Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!
Familiegerechten kookboek
Spoiler alert: In dit kijkje komen verschillende gerechten voorbij of worden genoemd zoals spareribs, sushi, gekookte mosselen, mosselen van het bakblik, loaded nacho’s, enchilada’s, taco’s, burrito’s, kippensoep, pizza, club sandwich, pasta met roomsaus en zalm, varkenshaas in champignonroomsaus en ratatouille. Favoriete gerechten van ons die je ALLEMAAL TERUGVINDT in ons Familiegerechten kookboek! Ook de lekkerste macaronisalade, lasagne bolognese, babi ketjap, witlofschotel met ham en kaas, de Duitse reibekuchen van mijn moeder en nog véél en véél meer recepten die wij vaak maken vind je in dit kookboek (waar ik heel trots op ben 😊). Ik beveel hem met liefde aan. Bestellen kan hier!
Dinsdag
Het is weer voorbij die mooie zomer! Nou ja, nog niet echt natuurlijk, maar de zomervakantie zit er weer op. Hoe was jouw vakantie? Johan is gisteren na drie weken vakantie aan het werk gegaan en Ella-Marie heeft vandaag haar eerste schooldag. Wat zijn die 6 weken schoolvakantie (zes weken officieel, maar werkelijk waren het er hier bijna acht! 😱) voorbij gevlogen! Zoals je misschien hebt gezien op social media hebben wij een weekje op de camping in zuidwest Frankrijk gezeten en zijn we op de terugreis nog 2 dagen in Parijs geweest. We hebben genoten, maar ook thuis was het fijn. Geen wekker, verplichtingen, foto’s maken van het eten. Beetje lummelen en genieten. Maar, aan alles komt een eind en dat is prima. Ritme en regelmaat zijn ook wel weer fijn.
PS We hebben de afgelopen weken veel vragen gekregen waar het Kijkje, het weekmenu en de nieuwsbrief bleven. Ze waren natuurlijk afwezig omdat wij vakantie vierden maar we vinden het heel fijn om te horen dat ze gemist zijn. Vanaf deze week gaan we ze met liefde weer met jullie delen! ❤️
Dit kijkje begint vorige week dinsdag: Ella-Marie wordt al vroeg opgehaald want ze gaat met een vriendin naar de Efteling. Johan en ik maken van de gelegenheid gebruik om wat werk en administratie te doen en we ruimen het zwembad op. Ook ontvang ik allemaal truffelproducten en extra vierge olijfolie van Hoogendoorn Kaas met wie ik het aankomende jaar een samenwerking heb. De truffelproducten en olijfolie kun je vinden in de webshop van Hoogendoorn Kaas. Ik ga binnenkort een lekker recept maken met een van deze producten en deze (en een toffe winactie) met je delen. ’s Avonds eten we snel een frietje en daarna werken we nog even door. Later op de avond haalt Johan de meiden op in Efteling.
Woensdag
We gaan ’s middags naar Den Bosch om te lunchen bij Tante Pietje. Daarna halen we wat nieuwe schoolspullen voor Ella en lopen we over de kermis. ’s Avonds thuis kook ik een simpel maar lekker pastaatje (ik gebruikte spaghetti maar kan met elke pasta) met tomatenroomsaus, komkommer en zalm. Maken? Fruit een uitje met knoflook en chilivlokken, dan wat komkommer (courgette kan ook) en gedroogde dille meebakken, klein blikje tomatenpuree meebakken (minuutje) en 200 ml ongeklopte slagroom erbij. Even laten pruttelen en ondertussen pasta in gezouten water koken. Op het laatst paar theelepels kappertjes, 1 à 2 eetlepels (vers) citroensap, handje geraspte parmezaan (optioneel, geeft een lekker zoutje) en circa 100 g gerookte en fijngesneden zalm door de saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus is voor 2 tot 3 personen. Pasta erdoor mengen en opscheppen. Ik strooide er nog wat pijnboompitjes overheen. Viel erg in de smaak.
Donderdag
We rommelen een beetje in en rondom huis vandaag. Eind van de middag gaan we naar mijn ouders waar we ’s avonds aanschuiven voor een mosseldiner. Was heerlijk en gezellig.
Vrijdag
Ik krijg foodpost binnen van Santa Maria. Wij zijn dol op Mexicaans eten en gebruiken regelmatig de producten van Santa Maria. Deze zijn dus heel welkom. De Mexicaanse gerechten die wij het meeste maken zijn loaded nacho’s, enchilada’s, taco’s en burrito’s. Heb jij een favoriet Mexicaans gerecht? Ik ben heel benieuwd! Door naar Japan, want ik maak ’s middags zeven rollen sushi. Met zalm, tonijnsalade en gerookte kip. Vanavond is het sushi en movie night. Excuus voor de wazige foto. Lekker was het wel.
Zaterdag
We zijn al vroeg op pad want we gaan inkopen doen voor de webshop. Ella gaat gezellig mee want die vind dat tegenwoordig ook leuk. Aan het einde van de middag rijden we met een volgeladen auto weer huiswaarts. Ben je benieuwd wat we allemaal kochten, houd onze webshop dan goed in de gaten. We proberen in de loop van deze week alles online te zetten. Puf om te koken hadden we ’s avonds niet meer dus schoven we diepvriespizza’s in de oven.
Zondag
Gisteren hadden we bij de slager spareribs gehaald. Vanavond eten we zelfgemaakte spareribs van de EGG. Ze moeten wel een tijdje op de barbecue liggen (circa 6 uur) dus we beginnen ’s ochtends al met de voorbereiding. Als het vlies verwijderd is kruiden we de spareribs met lekkere kruiden en gaan ze 3 uur op 120 graden op de barbecue. Daarna besprenkel je de ribs met wat appelsap of whiskey en pak je ze in met alufolie. Dan gaan ze 2 uur (of iets langer) op de barbecue. Ze zijn goed als het vlees zacht is maar nog niet van het bot valt. De exacte tijd hangt af van de dikte van de ribs. Daarna smeer je ze in met barbecuesaus en leg je ze onafgedekt nog een uur op de barbecue, of tot het vlees makkelijk van het bot loslaat. Voor serveren kun je ze nog een keer insmeren met barbecuesaus als je wilt. En dan, smullen maar! We aten er frietjes en salade bij. Het uitgebreide recept ga ik binnenkort ook nog met je delen op KL. In ons kookboek Familiegerechten vind je het recept voor spareribs uit de oven. Ook heerlijk!
Maandag
De vakantie zit erop. Johan is vroeg de deur uit en weer aan het werk na drie weken vakantie. Ook ik zit ’s ochtends vroeg op kantoor achter de computer met een cappuccino. Ella-Marie is vandaag nog vrij en hoeft morgen pas naar school. ’s Avonds heeft ze voetbaltraining en daarvoor eet ze bij een vriendin. Johan warmt ’s avonds overgebleven spareribs op als avondeten en bakt er wat frietjes bij. Ik warm een restje pasta op die ik eerder uit de vriezer haalde. Het is weer makkelijke maandag met kliekjes. Morgen staat mijn eerste kookdag sinds weken op de planning en de rest van de week hoef ik me ook niet te vervelen. Back to normal it is!
Pssssst… Dit aten we ook nog in de vakantie! 😋
om 16:45
Ook ik kan al een aantal weken het kijkje niet openen, wat is er aan de hand Annemiek.
Het zou fijn zijn als je reageert, of kan jij de reacties misschien niet lezen?
om 17:18
Hoi Yvonne, we hebben inmiddels het probleem gevonden en bij het nieuwst kijkje wat vandaag online is gekomen is het ook opgelost. We zijn nog bezig om de aanpassingen door te voeren bij de voorgaande kijkjes.
om 15:47
Hoi Johan,
Wat fijn dat het opgelost is, bedankt!
om 13:37
Wat is er aan de hand??? Annemiek reageert helaas niet. Ik sluit mij aan bij alle mensen die het Kijkje in de Keuken niet kunnen inzien.
om 16:54
Ook ik kan het kijkje niet openen.
om 15:53
Weer leuk om te lezen. Ik bestel tegenwoordig de kaas bij Hoogendoorn kaas! Erg lekker! Groetjes Wendy Hoogeboom
om 16:12
Ook ik kan het kijkje niet openen, had ik voor de vakantie ook.
Jammer!
om 14:12
Kan, net als het vorige kijkje in de keuken, ook deze niet zien en lezen.
om 13:04
Kan het kijkje in de keuken helaas niet openen…
om 18:53
Hier ook weer niets!!