Een kijkje in de keuken week 36 2024

Een kijkje in de keuken week 36 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het is weer een prachtige zomerdag vandaag. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit. Ik werk ’s ochtends op kantoor en daarna ga ik de keuken in. Ik maakte onder andere pistachepasta waar ik het recept al van deelde. Tussendoor draai ik wasjes en hang die lekker buiten op. Zal straks wel weer wennen zijn als alle was binnen moet hangen. Blegh!

Het najaar zit ook al duidelijk in de lucht want de appelbomen hangen bomvol. Dat wordt appeltaart maken binnenkort. 😋 Elke dag haal ik de stofzuiger even door het zwembad zodat hij schoon blijft. Ik heb zelf nog nooit zoveel gezwommen als dit jaar. Heerlijk om na een dag binnen op kantoor zitten of in de keuken te zweten, even af te koelen in het zwembad. 💦

’s Avonds maak ik risotto met spekjes en broccoli. Makkelijk om te maken want je hebt maar één pan nodig en superlekker.

Woensdag

Het vooruitexemplaar van ons nieuwe kookboek kwam binnen met de post en ik was zo blij. Hij is zo mooi geworden! In het boek vind je 75 makkelijke wereldgerechten die je maakt zonder pakje of zakje en met goed verkrijgbare ingrediënten. Heb jij hem al besteld? Dat kan hier! 😀

Volgende week woensdag 11 september staan Johan en ik op de ‘Beleef, later is nu beurs’ (voorheen de 50PlusBeurs) waar we om 12:20 uur te vinden zijn op de MainStage en een lekker recept maken uit ons nieuwe boek. Kom je ook? Dan kun je lekker een hapje komen proeven, kunnen we even kletsen en daarna kan je ons nieuwe boek kopen en kan ik hem voor je signeren (als je dat leuk vindt) 😊. Ik mag trouwens 20 gratis kaartjes voor de beurs weggeven met onze actiecode: ANNEMIEK30B. PS Werkt de code niet meer en zou je graag naar de beurs gaan, laat dan even weten in een reactie hieronder. Wellicht kan ik nog een paar extra gratis kaartjes regelen. 😀

Verder stond ik ook vandaag weer in de keuken om nieuwe recepten te maken, onder andere lekkere granola met noten en pure chocolade en ik maakte koekjesdeeg met de pistachepasta. De koekjes bak ik morgen pas zodat het deeg een nachtje kan koelen in de koelkast. De koekjes lopen namelijk veel minder uit als het deeg goed koud is. Aan het eind van de middag dook ik nog even het zwembad in voor een verkoelend plonsje.

’s Avonds aten we tostada’s met tomaat, mozzarella en parmaham. Dat recept ga ik met je delen binnenkort!

Donderdag

Vandaag bak ik de pistachekoekjes en zet ze op de foto. Ook maak ik een lekkere yoghurt bowl met mijn zelfgemaakte granola en vers fruit. Direct mijn nieuwe favoriete ontbijt dit! Zo lekker en voedzaam. Daarna  maakte ik nog een surf en turf wokschotel die ’s avonds op tafel kwam. Alle recepten ga ik binnenkort met je delen.

Vrijdag

De granola vliegt er doorheen want ook Ella-Marie en Johan eten hem graag met yoghurt als ontbijt. Het is het ideale ontbijt als je weinig tijd hebt. Maar met vers fruit erbij is hij helemaal af. Na zo’n bordje ben ik de verzadigd tot het avondeten.

Na het ontbijt neem ik nog een video op om ons nieuwe kookboek te promoten en deelde die als reels op Instagram en Facebook. Hem jij hem al gezien?

’s Avonds maak ik weer eens een Hollands agv’tje voor het avondeten. De gehaktballetjes maken we tegenwoordig in de multicooker op de airfrystand. Ik leg ze op een bakpapiertje in de bakvorm en gebruik geen boter of olie. Ze worden dan goudbruin en krokant vanbuiten en blijven sappig vanbinnen. (We hadden ze nu iets te lang gebakken 🫣 maar ze waren nog steeds heerlijk!)

Zaterdag

Vandaag zijn we druk om alle webshopbestellingen voor ons nieuwe boek klaar te maken en weg te brengen. Als het goed is ontvangen jullie ons boek vandaag! Ik zou het superleuk vinden als je een foto, of verhaal of story met ons deelt op social media en ons in je bericht wilt taggen (@keukenliefde) zodat wij hem ook zien! Een mooiere promotie dan dat jullie ons nieuwe boek delen op social media is er niet voor ons! ❤️ Ik ben heel benieuwd wat jullie van het boek vinden en eruit gaan maken. 😊

Tussendoor maak ik een lekkere wrap met gebakken ei, ham en kaas. Eind van de middag rijden we naar mijn ouders voor een barbecue ter ere van hun 55-jarige trouwdag. Wat een lange tijd! Dat er nog maar veel meer mooie jaren bij mogen komen. 💞 Ze maakten onder andere de knoflookgarnalen van de barbecue. Zo lekker!

Zondag

We slapen lekker uit en lunchen met een tosti. De rest van de dag staat er niks bijzonders op het programma behalve luieren en genieten van het mooie weer. ’s Avonds eten we een pizzaatje.

Maandag

Het weekend zit er weer op, een nieuwe week is begonnen. Ik krijg de najaars editie van het Blijtijds magazine binnen waar we met een recept uit ons nieuwe kookboek en interview instaan. Je ontvangt dit magazine als bijlage bij een programmagids als Televizier en Avrobode.

Verder maakte ik de tostada’s met tomaat, mozzarella en parmaham nog een keer en zette ze op de foto zodat ik het recept met je kan delen binnenkort. Ze zijn heel lekker. ’s Avonds aten we een lekker recept uit ons nieuwe boek: de Thaise kip Siam. Johan maakte een filmpje tijdens het koken die ik (hopelijk) vandaag met je ga delen. Dat was het weer voor deze week. Ik wens je een mooie dinsdag toe!

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je reactie

  1. Nicolet

    HI, je schrijft dat je na de granolo bij het ontbijt verzadigd bent tot het avondeten, eet je dan de rest van de dag niet meer?

    1. Dat ligt er een beetje aan hoelaat het ontbijt was en hoeveel fruit ik erbij at. Maar soms eet ik dan idd niet meer tot het avondeten.

    2. Hoi Nicolet, wat denk je van deze pistachekoekjes: https://www.keukenliefde.nl/pistache-koekjes-met-witte-chocolade/ of deze pistache croissant pudding: https://www.keukenliefde.nl/pistache-croissant-pudding/.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde