Een kijkje in de keuken week 37 2024

Een kijkje in de keuken week 37 2024. Elke week deel ik hier een persoonlijke binnenkijker. Hoe zag onze week eruit en wat stond er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee in dit Kijkje in de keuken!

Social media

Tussendoor ook graag op de hoogte blijven? Volg onze stories op Instagram en Facebook! Hier delen wij regelmatig filmpjes van achter de schermen. Heb je zelf een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media en tag @keukenliefde in je bericht, dan zien wij je foto ook!

Dinsdag

Het was weer een gewone werk- en schooldag voor iedereen. Aan het eind van de middag moest ik in het ziekenhuis zijn om een verdacht moedervlekje weg te laten halen. Over twee weken moet ik weer terug om de hechtingen eruit te halen en krijg ik de uitslag te horen. Best een beetje spannend. Johan maakte een lekkere pastasalade toen we weer thuis waren. Op KeukenLiefde vind je veel recepten voor pasta- en macaronisalade. Kijk hier maar eens tussen.

Woensdag

Johan en Ella-Marie zijn weer vroeg de deur uit en ik werk thuis op kantoor. Recepten bedenken en uitschrijven, gemaakte recepten uitschrijven en inplannen, foto’s uitzoeken en bewerken in Lightroom, mailtjes en reacties op de website en social media beantwoorden, etc. etc.

’s Avonds maak ik tomatenrisotto voor het avondeten.

Donderdag

Ik krijg lekkere kazen thuisgestuurd van Hoogendoorn Kaas met wie wij een langdurige samenwerking hebben. Met deze kazen bedenk ik een lekker recept(en) en die deel ik op KeukenLiefde. Het eerste recept met Taleggio is inmiddels al gemaakt (zie maandag in dit Kijkje) en deel ik volgende week op KeukenLiefde.

De stop werd ook weer uit het zwembad getrokken. Het duurt ongeveer twee dagen voordat het zwembad leeg is en daarna moet het zeil nog drogen voordat hij weer naar binnen kan. Dat is het nadeel van een opzetzwembad. Het liefst zou ik een ingegraven zwembad willen maar dat is duur en er zijn nog genoeg dingen in ons huis die eerst opgeknapt moeten worden. Ach, dromen is ook leuk… 😉

Voor het avondeten maak ik een wokschotel met aardappel, kip en groenten die ik meteen op de foto zet om het recept op KeukenLiefde te delen. Hij was erg lekker.

Vrijdag

Johan is vrij vandaag en halverwege de ochtend gaan we even op de koffie (met appeltaart!) bij mijn schoonouders om het nieuwe kookboek te brengen. Weer thuis gaat Johan verder met klusjes en ik ga nog even werken. Er wordt nog een pakketje thuisbezorgd met producten van Valle del Sole en Johan en ik rijden nog even langs de boerderij om vlees te halen voor morgen bij de gourmet.

Ik maak ook nog een aardbeien kwarktaart en ’s avonds eten we een loempia met frietjes en salade. De kwarktaart is rond acht uur ’s avonds genoeg opgesteven om aan te snijden. Jottem!

Zaterdag

Johan en ik rommelen lekker in huis en rijden naar de Hanos om onder andere wat uitdeelbakjes te halen voor de Be!eef, later is nu beurs (was eerst de 50PlusBeurs) volgende week woensdag. Om 12:20 uur zijn Johan en ik te vinden op de MainStage waar we een lekker recept gaan maken uit ons nieuwe kookboek Makkelijke Wereldgerechten, je kunt proeven, we gezellig kunnen kletsen en je ons boek kunt kopen. Ik kan hem dan meteen voor je signeren als je dat leuk vindt! 😀 Zie ik je daar? Ook nemen we mosselen mee om morgen te eten.

Ella heeft ’s middags een voetbalwedstrijd in Beuningen (gewonnen!) en ’s avonds gaan we buiten gourmetten. Zo lekker en gezellig.

Zondag

We slapen lekker uit en stropen daarna onze mouwen op. Johan gaat buiten aan de slag om het zwembad op te ruimen en het gras te maaien en ik maak binnen het huis aan kant. Ik zet Ella-Marie ’s begin van de middag af in Druten waar ze met een vriendin de bus pakt naar Nijmegen om te shoppen. ’s Avonds haal ik ze weer op in Druten.

Mijn moeder stuurt nog een foto door van hun moestuinoogst. Wij hebben de moestuin dit jaar aan ons voorbij laten gaan omdat we er geen tijd voor hadden maar als ik dit zie dan begint het toch weer te kriebelen. Volgend jaar toch maar weer oppakken.

’s Avonds steekt Johan het ei aan om mosselen te bereiden. Die eten we met roquefortsaus, stokbrood en frietjes. In 2017 maakten we dit kookfilmpje van de bereiding maar inmiddels maken we roquefortsaus niet meer met het kookvocht van de mosselen maar verwarmen we slagroom in een pannetje en roeren daar naar smaak roquefort doorheen. Meer is het niet! Lekker over de mosselen maar ook lekker als pastasaus.

Maandag

Het weekend is weer voorbij gevlogen, een nieuwe week begint. Johan en Ella-Marie zijn de deur uit en ik werk ’s ochtends op kantoor. Ik krijg nog een pakketje thuisbezorgd met producten van Blue Elephant. Allemaal producten die ik regelmatig gebruik dus die zijn heel welkom.

’s Middags maak ik lekkere Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten en Taleggio van Hoogendoorn Kaas. Ik gril de groenten in de Russell Hobbs multicooker. Daar zit ook een grillfunctie op en die werkt zo fijn. Maar je kunt de groenten ook grillen in een grillpan of gewoon even bakken in de koekenpan. Het recept ga ik volgende week met je delen.

Dat was het kijkje voor deze week weer. Ik wens je een fijne week toe!

Een kijkje in de keuken

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde