Een kijkje in de keuken week 39

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Maaltijdsalade met vis! Kan ik elke dag wel eten, maaltijdsalades.

Dinsdag

Van Sourcy krijgen we deze superleuke regenlaarsjes voor Ella-Marie. Je kunt ze nu trouwens sparen bij Sourcy. 

We hebben weer een zak vol sperziebonen gekregen van Johan zijn oma. Heerlijk! Ik maak een pasta pesto met de gegrilde groente pesto van Saclà (die is zó lekker!), sperziebonen en krokant knoflook-broodkruim als topping. Voor 2 à 3 personen: 200 g pasta en 200 g sperziebonen in dezelfde pan tegelijk beetgaar koken. Afgieten en kopje kookvocht opvangen. Terug in de pan met wat kookvocht, inhoud potje pesto, wat olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met krokant broodkruim: 2 sneetjes (oud) witbrood, 1 teen knoflook en takjes peterselie in hakmolen fijnmalen en met olijfolie in koekenpan goudbruin bakken. Eet smakelijk!

Woensdag

Vanavond is de uitreiking van de Food Blog Awards in het Naarderbos in Naarden. Voordat we gaan eten we thuis een frietje.

Hoe de avond verliep is je vast niet ontgaan. 😉 Ik schreef dit blogartikel over de afloop!

Bedankt voor je stem! KeukenLiefde is door het publiek uitgeroepen tot Food Blog van het Jaar 2017 én Beste Foodvlogger/Youtuber #dankbaar #trots

Donderdag

Ochtenddingen waar ik blij van word. 😉

Ik heb ’s ochtends een afspraak bij mijn mediabureau Semilo in Amsterdam en word daar verrast met taart om de kersverse titels te vieren! Superleuk!

Als ik ’s middags thuiskom is éin-de-lijk onze nieuwe LG Instaview door-in-door koelkast bezorgd. De levering en het op zijn plek zetten in huis hadden wat voeten in aarde, maar uiteindelijk staat hij.

Zó. Blij. Mee!

Binnenkort vertel ik je meer over deze bijzondere koelkast.

Vanaf vandaag komt Helena elke donderdagmiddag ons huis schoonmaken. We hebben lang getwijfeld of we wel of niet een schoonmaakster nodig hadden, maar nu we eenmaal de knoop hebben doorgehakt, valt er zo’n last van onze schouders! Johan en ik houden van een opgeruimd en schoon huis, maar de laatste tijd ontbrak het ons gewoon aan tijd. En dat gaf stress! Nu gaan we voortaan het weekend in met een fris en schoon huis en dat is zó fijn!

’s Avonds zijn we totaal futloos en gooien we een diepvriespizza in de oven.

Vrijdag

’s Ochtends komt Aafje me interviewen voor een artikel in de lokale krant ‘Stad Tiel’. Superleuk! Het artikel verschijnt denk ik deze week. ’s Middags bak ik een Hollandse appelcake. Morgen ga ik voor een event van Eurocamp koken in Duinrell en de appelcake neem ik mee voor bij de koffie.

Zaterdag

Johan, Ella-Marie en ik vertrekken al vroeg naar Attractiepark Duinrell in Wassenaar om de lunch voor te bereiden. We koken in een luxe Avant stacaravan van Eurocamp voor 15 hele leuke bloggers die daar zijn voor een event van Eurocamp. Dit hebben we gemaakt:

  • Hollandse appelcake
  • Quinoasalade (dit recept maar dan met quinoa)
  • Caprese salade
  • Rucolasalade met venkel, sinaasappel, dragon en pijnboompitten (aangemaakt met olijfolie en sushi-azijn)
  • Tomatenbruschetta (ik gebruikte glutenvrij brood)
  • Anti pasti plank met Italiaanse vleeswaren en gegrilde groenten
  • Fruitsalade (mango, aardbeien, blauwe bessen, kiwi en sinaasappel)
  • Tiramisu glaasjes (mascarpone loskloppen met opgeklopte slagroom en suiker en in glaasjes doen. Sterke koffie mengen met caramel koffiesiroop en lange vingers erdoorheen halen. Lange vingers in de glaasjes steken en bestrooien met geraspte pure chocolade)

De lunch was geslaagd en iedereen heeft ervan gesmuld. De caravan stond het hele weekend op onze naam dus na de lunch gingen we met z’n drieën het park in!

Zondag

Terwijl Johan en Ella zich vermaken in het Tikibad, schrijf ik alvast dit ‘Kijkje in de keuken’.

Een kijkje in de keuken week 39

’s Middags lopen we nog een keer door attractiepark Duinrell en dan gaan we weer naar huis. We sluiten de week thuis af met pannenkoeken! Niet zelfgebakken dit keer, want de pap was op. Een kijkje in de keuken week 39

Ga je ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde